Den hemgjorda glassen mm

 Det här är den hemgjorda glassen=) Inte världens bästa bild kanske men dock en bild..*L*

Om jag får säga det själv, blev den mycket smarrig..har en smak av hallon o blåbär då det var de bär jag hade hemma just då..(ska egentligen vara bara hallon men va sjutton..man tager vad man haver)
Receptet då? Jodå, det är rätt enkelt och kommer ...*trumvirvel*.....här:

Hallongräddglass 4portioner

2 äggulor
0-3 msk socker eller motsvarande ekologiskt osötat vaniljpulver (har letat som en tok men inte hittat nåt sånt så det bidde socker..*L*)
2 dl vispad grädde
3 dl turkisk yoghurt
1 dl mosade bär

Vispa gulorna med socker eller vaniljpulver. Blanda med yoghurten och rör försiktigt ner bärmoset.
Vispa grädden för sig och blanda innehållet i de båda skålarna genom att vänligt vända med slickepott (vänligt motsvarar nog försiktigt antar jag..). Frys i minst 3 timmar. Ta ut och rör i glassmassan med en gaffel en gång per timme. Servera glassen med några bär.

Det var väl ett enkelt recept?? =)  Det är ett recept som följer den där "dieten" LCHF (= low carb, high fat eller som det heter på svenska: lågt antal kolhydrater och hög andel fett..nyttigt fett vill säga som finns i riktigt smör..). Den som "kommit på" den här dieten heter Annika Dahlqvist och har med hjälp av den själv gått ner i vikt och förbättrat sin hälsa. Antalet kolhydrater på de grejer som är "tillåtna" är 5gram/produkt och så hög andel fett det går. Kan kännas lite krångligt i början men man kommer rätt fort in i "tänket". Vill man inte köra hela grejen kan man ju alltid ta vissa bitar av det hela...är ju ok det också så klart =) =) =)

Vet att många inte tror på det här, men hon har fått rätt mot andra förstå-sig-påare inom läkarkåren osv. Har nära släktingar som gått ner x antal kilon och förbättrat diverse värden. Min morbror som har diabetes har tex fått ett väldigt bra insulinvärde och det är knappt han behöver ta sina tabletter längre. Även fast man med denna "diet" ska äta så få kolhydrater som möjligt och därmed undvika potatis, pasta och andra grejer så kan man ju fuska nångång. Det är bara att man så att säga kör hårt igen dagen efter =)
Vill man läsa vad Dr Annika Dahlqvist har för något att säga om den här dieten kan man gå in på hennes blogg
www.blogg.passagen.se/dahlqvistannika

Hoppas detta tilltalar någon..receptet alltså..*s*


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0