Sömnlös, rastlös o smått förvirrad..;-)

Det här är inte klokt..klockan är snart 5 på morgonen och det har blivit fredag..o inte en blund har jag sovit.. Är det inte underbart?!?!?!? Nog för att jag är nattmänniska men det här är ju rent av löjligt..*suckar* Om man sen lägger till att jag är lite rastlös blir det ju ännu mer löjligt..eller snarare komiskt kanske..haha
Med tanke på att jag både är sömnlös och rastlös är det inte så konstigt att jag känner mig smått förvirrad också. Tänkte jag skulle bytt bild på mig här på bloggen, men tror ni jag hittar dem?? Nope är svaret på den frågan. Just nu orkar jag inte heller leta som en tok efter dem så jag tror jag ger min just nu sovande sambo i uppgift att leta upp dem..hehe. Vet att han inte är helt såld på att göra det men han brukar vara en snäll ponke som gör det ändå..trots att vi varit ett par i 10år.. ;-)

Ska senare idag åka till mamma o pappa med barnen. Theo och jag ska sova över där tills imorrn lördag så sparar vi lite tid eftersom vi ska till Mönsterås (Oknö mer exakt) till två kompisar som vi ska åka med till Sthlm o sen över till Mariehamn..ser sååå mycket fram emot denna kryssning. Felicia ville gärna packa sin väska i förmiddags, men vi var tvugna att tvätta lite kläder o sådär först. Ska fixa iordning både hennes och Emmas kläder lite senare.. om ett par timmar hade jag tänkt. Sen blir det till att fixa mina o Theos kläder också. Måste iaf ha något ombyte med sig på båten känner jag.. =)

Hmm..för att inte flumma till det här inlägget mer än jag redan gjort, tror jag att jag ska ha en date med sängen en stund. Tror John Blund äntligen besökt även mig..började gäspa plötsligt och min hjärna har börjat fatta att det trots allt är bra med lite sömn..innan Emma vaknar. Är rätt härligt med henne..minns inte att Felicia var lika pigg och busig från start när hon var ett år som Emma är. Hon ställer sig upp nästan på en gång..och sticker ut ena benet så långt det går genom spjälorna för att försöka knuffa bort min väckarklocka med hjälp av sin fot..*s* Det är nog det roligaste hon vet..att knuffa bort min väckarklocka från sängbordet. Finns förresten en grej hon nog tycker är roligare, och det är att öppna det skåp i köket där jag har plastbunkar o riva ut varenda burk..*s* Ibland hjälper Felicia henne också...även fast hon är 6år så vill hon ibland vara liten igen (va fasen, det vill man själv också ibland) och det får hon vara. Att få ett litet syskon när man är 5år (Felicia är född 2003 o Emma 2008) är nog inte så lätt. Var själv 4år när jag fick en lillebror (har en 5år äldre bror också) och det enda jag minns tydligt var att jag inte alls ville ha nån lillebror..önskade mig en lillasyster ju.. =)

Nåja, idag är jag väldigt glad över att jag har två bröder..även fast vi under vår uppväxt kivades en del med varandra..syskonkärlek kallas det för..*ler*
Nähepp, nu bara måååste jag dra mig in till sängen för lite vila åtminstonne. Hoppas denna dag blir mindre regnig o blåsig än gårdagen =)

Kram

Wow..

Mötet med den där chefen idag var en enda stor wow känsla.. =) Ska jobba där v 27 o 28 o eventuellt något innan dess. Semester planeringen var inte helt klar..nätter är det som ska jobbas o ingångslönen..ojojoj säger jag bara! Kommunen kan slänga sig i väggen! *skrattar*

Kom dit en kvart innan jag skulle vara där..vill inte komma med andan i halsen liksom så jag ursäktade mig för att jag var lite tidig men det gjorde inget. Sen satte vi oss ner, han frågade vad jag var mest intresserad av dvs om jag helst ville jobba nätter eller dagar/kvällar. Helst vill jag ju jobba nätter svarade jag men om det inte finns så kan jag jobba dagar..trots att jag är en nattmänniska. Fick som jag helst ville o ska därför jobba nätterna. Det gick snabbt så jag tror i ärlighetens namn att han redan bestämt sig för att erbjuda mig detta korta vik med chans till extra timmar.

Efter lite frågor om förra jobbet frågade han mig om mitt personnr för att skriva ett anställnings bevis och så plötsligt säger han: "Just det ja, vad vill du ha för lön?"  Snacka om att man blev tagen på sängen..verkade nog rätt fånig, men jag märkte att han fattade att det överraskade mig. Ingångslönen där är 19000kr (!!!!!) och då jag kommer gå på timlön kommer jag få (efter att semesterersättning lagts på) få 107kr/timme! Trodde nästan han skämtade när han sa att månadslönen är 19000..kommunen o mitt förra jobb har 15000 i ingång.. (eller grundlönen på förra jobbet var 12000 o sen tillkom ob på det så det blev sammanlagt 15000, men det får man ju aldrig ut eftersom skatt ska dras på summan).

Vasallparken är ju i privat regi precis som mitt förra jobb, men lönen är mer generös.. =) Att det blir just den summan beror på att jag har den ålder jag har samt utbildning till undersköterska och ett antal års erfarenhet. Känns ärligt talat skönt att äntligen få en lön man faktiskt förtjänar för att man sliter röven av sig. Att få 15000 är ju en piss i nilen då man typ kanske får ut 10000 av de pengarna vilket är ett, ursäkta språket, jävla hån! Sen ojar sig politiker o kommuner över att det råder brist på personal, men är det så himla konstigt egentligen att de som är yngre än en annan väljer bort vårdyrket när de vet att lönen är kass och jobbet hårt?? Den dåliga lönen tror jag förvisso är den största anledningen till att de väljer bort yrket..

Nähepp, nu blev det lite flum här men ärligt talat struntar jag i det..*skrattar* Är glad och lycklig och förväntansfull..sen är jag förvisso även liiiiite för pigg nu, men så kan det bli ibland när man råkar somna på  soffan o sova lite mer än en halvtimme..haha

Nu är det laddning inför kryssningen som gäller. Ev skriver jag här imorrn (eh idag är nog mer rätt..klockan är snart 3 på natten ju..*s*) annars blir det när jag kommit hem på söndag. För att gadera mig önskar jag därför alla en trevlig helg!

Kram! =)

Eh..vad hände?

Det är lustigt hur saker kan vara. Sökte lite jobb innan min egentliga föräldraledighet tog slut för Emma..fick inget napp nånstans, så då tog jag fler dagar. Sen mailade förra chefen o undrade om jag kunde tänka mig jobba 4 veckor på mitt förra jobb i sommar o självklart gör jag det..så vecka 29 börjar jag där fram till vecka 33.
För några dagar sen var det dags för nytt mail, men denna gång från verksamhetschefen för nya boendet i Kalmar som heter Vasallparken. Han undrade om jag ville jobba där i sommar men då jag är upptagen 4veckor på förra jobbet erbjuder han mig timmar på det boendet innan jag ska börja jobba i Alstermo..så man kan ju säga att det från att ha gått trögt plötsligt lossnat o erbjudanden trillat in (även fast det bara är de här två grejerna).

Ska i alla fall träffa den chefen kl 14 idag så håll tummarna för mig att det går bra =)
Nu är det dags att sätta lite smink i ansiktet så man inte ser ut som en blekfis..
Skiver ev resultatet av dagens kommande möte här i kväll..annars får det bli imorrn.. =)
Kram

I love youtube..speciellt när jag inte kan sova

Fasen vad bra det är egentligen att sidan youtube.com finns..utan den skulle jag inatt när jag inte kunde sova hittat en helt underbar live spelning med gruppen Journey. =) Deras låt Don´t Stop Believing är kanon helt enkelt och det verkar vara fler än jag som tycker det då den förekommer lite då och då i olika serier från USA..

Kolla in det hela själva o avgör..kanske tycker du/ni som jag?? =)
http://www.youtube.com/watch?v=ip1zsUIosoA

 Have a nice day..för det tänker jag ha =)

Kram =)


Nedräkningen har börjat..Cinderella here i come.. =)

Nu har nedräkningen börjat på allvar! Nu är det bara tre dagar kvar innan jag, Theo samt två kompisar ska åka på kryssning med Viking Cinderella till Mariehamn...lääääängtar =)
Vi åker på lördag och kommer hem på söndag. Under tiden ska barnen vara hos mina föräldrar och våra kompisars son ska passas av sin mormor så det är totalt barnfritt. Man behöver vara barnfri ibland för att inte glömma att man är mer än bara en småbarns mamma..och pappa för den delen. Alltså, jag är naturligtvis bara mamma o Theo pappa..äsch, ni fattar vad jag menar... *s*

Jag har aldrig åkt på en sån här kryssning så det ska bli kul att göra det. Fick tag på en utsides hytt (dvs, den har ett fönster) ovan bildäck tack o lov. Det såg ett tag lite mörkt ut o man förbannade alla som hade bokat innan man själv hann men vips, så fanns bara hytten där mitt framför mig på vikinglines hemsida. Bokade den snabbt som sjutton samt middag o frukost som man också får boka. Ringde sen Theo och meddelade efter detta min väninna att vi fått tag på hytt mm på samma resa och dagen var i och med detta räddad =)

Vi hade pratat ett tag innan om att vi fyra skulle göra något sånt här ihop och när hon fick chans på gratis resa så tog hon den o frågade om vi kunde hänga med..o som tur var kan vi ju det. Har kollat vad det är för band som spelar när vi åker och det verkade vara två band som spelar lite olika sorters musik som nog tilltalar de flesta..

Nu gäller det bara att fixa och se över vad man ska ha på sig. Behöver ju inte se ut som något katten släpat in..lite klass måste man ju visa upp..så fram med diamanterna och det andra blinget...hehe. Nädå, något sånt äger jag inte..har en diamant i en ring jag fick av Theo i julklapp denna julen som var (2008 alltså) och det räcker så bra så. Behöver inte ha en massa sånt..enkelhet tilltalar mig och om det skulle råka vara en eller möjligtvis två diamanter (eller midanter som Felicia säger) så är det just fine with me.. =)

Nähepp, nu ska jag snart krypa ner i sängen. Ska ringa min kära mamma om några timmar för att se att hon kommit upp o att allt funkar. De har tydligen strömavbrott ute i Lindsdal o hon börjar jobba kl 07..enligt elbolagets sida ska det funka igen vid 01 tiden inatt, men man vet ju aldrig om det stämmer..

Natti natti.. =)

Helgen som var och den som kommer..

Har gått ett tag sen jag skrev nåt inlägg, men här kommer ett.. =)

I onsdags den 20/5 fyllde vårt lilla busfrö Emma 1 år! Tiden går såååå himla fort! Kvällen innan skrevs Felicia in i förskolan och fick träffa sina blivande klasskamrater vilket hon tyckte var spännande förstås. Förkoleklassen, eller lekis som det hette på 80-talet när jag växte upp och gick 1985, börjar den 25/8..lite sent tycker jag, men det blir ett långt sommarlov för Felicia där hon bara ska få njuta innan "allvaret" börjar för henne och alla andra blivande förskolebarn.

Torsdagen och fredagen var lugna och det gjordes inte så mycket. Vi var in en sväng till Kalmar i fredags eftermiddag/kväll och träffade några gamla kompisar till mig. Var 3 stycken jag inte träffat på väldigt länge (tror det är minst 11år sen iaf..) så det var mycket trevligt att träffa dem igen! =)   När vi kom hem skulle jag egentligen bakat både tårtbottnar och rulltårta, men sköt upp det till igår (lördags). Hade nämligen ett litet kalas för Emma i lördags med familjen och jag gjorde sockerkaka och negerbollar/chokladbollar och sen köpte vi färdiga tårtbottnar så det var bara att ta på sylt på en botten, marsankräm/vaniljkräm på en och sen på med "lock" och grädde samt riven mjölkchoklad. Blev riktigt bra om jag får säga det själv..*s* Bjöd på äppelpaj med vaniljsås också..o så kaffe förstås och läsk till ungarna..eller Felicia iaf.. =)

I helgen som kommer bär det upp till Sthlm för en kryssning över till Mariehamn på lördag med två kompisar. Detta ser jag mycket fram emot! Nu ska jag dock gå och sussa kudde tror jag..eller iaf sätta mig i soffan o slöglo på nån film man redan sett x antal gånger...*ler*
Ska försöka skriva något här imorrn igen, men när man har småbarn går det inte alltid att göra som man tänkt och framför allt inte precis när man tänkt att det ska göras..så jag är rätt flexibel.. =)

Ajöken

Bilen på verkstad o besök i Lindsdal..

Nu är ääääntligen bilen inlämnad för lagning på verkstad! Ska bli så skönt om de kan få den att sluta låta som en rally bil... =) 
Förutom det har vi varit i Lindsdal idag hos mamma o pappa.
Jag och töserna åkte tåg in till Kalmar och det var premiär för Emma att göra det (Felicia har åkt ett par gånger innan) och väl inne vid stationen i Kalmar tog vi bussen ut till Lindsdal. Det hade Felicia aldrig åkt förut så det var mycket att titta på tyckte hon. Det märktes dock att hon åkt mycket med Flexbuss här istan för hon började, så fort hon satt sig på sätet, att leta efter ett säkerhetsbälte och det såg så sött ut när hon tittade lite undrande på mig. Fick förklara att de inte har bälten i de bussarna som vi åkte idag och det fann hon sig i.

Väl ute i Lindsdal gick vi av bussen i centrum (jodå, det finns ett sånt i Lindsdal också..*s*) och promenerade i riktning mot mamma o pappa. Theo ringde o hörde hur det gick för oss och jag anade att något var på gång...vilket stämnde för mamma mötte oss lite längre fram på vägen o Felicia bara sprang o slängde sig i hennes famn.. =)
Mina föräldrar har en väldigt speciell och nära relation med barnen och det är jag glad för. Tyvärr är deras farmor inte lika närvarande och hon bryr sig mer om sin mans (Theos styvpappa) barnbarn som bor på västkusten än vad hon bryr sig om de två egna barnbarn hon har. Tycker det är väldigt synd att det är så men det är hennes förlust skulle man kunna säga.

Theo har iaf hjälpt pappa i trädgården idag o krattat bort rötter o annat jox som fanns i jorden. Mamma o pappa ska lägga dit en ny gräsmatta (en sån där på rulle) och de har tagit bort alla fruktträd och rabatter. De har även låtit lägga sten"plattor" på garageuppfarten och det hela blir mycket snyggt måste jag säga! Asfalten som fanns där innan började få gropar i sig o såg inte allt för snygg ut, men inget håller ju för evigt som nog alla vet. Huset byggdes 1979 o stod färdigt i början av januari 1980 då vi flyttade in..jag var elva månader då och min storebror skulle fylla 6år det året. Så asfalten har ju hängt med ett tag, men nu är den ett minne blott. Allt är inte riktigt färdigt där hemma, men när det är det kommer huset och dess omgivning se helt annorlunda ut. Vet att mamma är mycket glad över denna förändring som skett och över att äntligen slippa bry sig om några rabatter. Har aldrig varit så intresserad av att påta i jorden som alla grannfruar verkar vara för där påtas det minsann. Nåja alla kan inte vara lika intresserade av sånna saker.

Nähepp, nu blev det här inlägget flummigt..vet inte varför jag blev förvånad över det men det blev jag iaf..*s*  Nu väntar min säng på mig och jag hoppas få sova ett par timmar iaf. Ska till bvc med Emma imorrn...eh..idag menar jag ju..på en läkarkoll/ettårs koll. Ska bli intressant att se vad hon väger o hur lång hon blivit.. =)  Återkommer med resultat av det hela..

Natti natti

Tanden är färdig..jippi.. =)

Så har man då varit hos tandläkaren o lagat färdigt tanden..ÄNTLIGEN skulle man kunna säga.. =)
Har dragits med en envis huvudvärk idag, men då jag lätt får det när det är väder omslag så tror jag det beror på det. Det har varit lite svalare idag än innan o tempraturen har varti strax över 10 plusgrader o det regnade inatt men har även regnat lite under dagen. Tog två panodil innan jag for till tandläkaren, men då de inte hjälpte ett dyft och huvudvärken visade sig vara migrän (fick mer ont i huvudet än vid vanlig huvudvärk) fick jag ta en migräntablett istället.

Det är tur det finns tabletter att ta mot migrän tycker jag för det är fruktansvärt att ha det med allt vad det innebär. Själv blir jag oehört ljuskänslig och bär solglasögon inomhus och skevrar alla persienner jag kan..ibland, men inte ofta, kräker jag också o då blixtrar det ordentligt i ögonen o jag tror huvudet exploderar. Till slut ger det ju med sig men innan det händer är det inte kul. Speciellt inte om barnen är lite småkinkiga vilket de varit idag..

Trots att jag haft migrän har det varit en rätt bra dag överlag. Och trots att man varit hos tandläkaren o betalat lite pengar (mer återstår att betala o en tand till ska lagas) är jag glad som en lärka.. *s*

Nu ska jag slå mig ner i soffan en stund och kika på nån film som jag förmodligen sett femtielva gånger, men det är de filmerna som är bäst o som jag gärna ser på när jag sitter ensam uppe. Filmer som Dirty Dancing, Pretty Woman, Desperatly seeking susan (jaja, den är med Madonna o inte super bra kanske, men ändå bra..), Grease och några få andra är vad jag brukar sitta o kolla på när jag är ensam.

Skriver kanske mer imorrn kväll om tid och lust finns.. =)

Kram =)

Tandläkarbesök...suck..

Nu är det bara ett par timmar kvar tills jag ska till tandläkaren och jag kan inte säga att jag tycker om det. Inte så att jag på något sätt har tandläkarskräck men det är ju så förbannat dyrt! Tandläkaren jag har är något slö också o drar ut på eländet i det oändliga känns det som, men idag ska en tand rotfyllas och äntligen bli färdig hoppas jag. Hon påbörjade den strax innan jul om jag inte minns fel o sen har andra tänder velat va med i leken o velat lagas, så det är såååå skojsigt det här..har aldrig haft så många hål som jag haft nu. Men efter idag har jag en tand kvar hon kan få laga men sen är det jädrar i mig stopp!

Nu ska jag ta mig en huvudvärks tablett o hoppas att huvudvärken hinner gå över innan den kommer igen sen. Har haft migrän några få gånger när jag varit där, eller iaf övergående migrän, som efter ex antal varv med borr i munnen kommit tillbaka..då blir man inte lycklig ska ni veta..

Återkommer kanske med mer skriverier ikväll sen..


Men va f****n...

Nä nu jädrar blommar löken! Har sett flera getingar idag i storleksordning bombplan! Va fasen, var det verkligen nödvändigt av dem att surra brevid mig idag??!

Har varit en trevlig men lugn valborg med vackert väder o lättklädda människor och idag har vädret varit kanonfint även fast det funnits ett eller annat moln på himlen.. =)
Gick en promenad med resten av min familj ner till Kvantum (en promenad som tog ca 20 min) för att handla. På vägen dit gick vi igenom ett mindre bostadsområde och i en av trädgårdarna stod en man iklädd endast shorts och hållandes en vattenslang. Felicia, som trots allt är 6år och lite nyfiken, sa genast att "Man kan väl inte stå naken ute heller?!" till mig och jag kunde ju endast småskratta lite åt den kommentaren för den var ju så härligt spontan.. =)

Nåväl, under vår hurtiga promenad bestämde sig ett antal getingar (om det nu inte var samma envisa jäkel hela tiden) för att joina oss..något inte jag gillade direkt. Gubben ser mest road ut när jag börjar vifta o ha mig..men när de där randiga rackarna började surra runt honom var det inte så roligt längre.. =)

På väg hem från Kvantum hade jag påsar liggandes under  sittvagnen som gav extra tyngd, så jag behöver inte uppsöka nåt gym för att lyfta "skrot" de närmsta veckorna iaf..!
Nähepp, nu börjar det bli dags att krypa ner under täcket för att försöka få sig en liten blund i ögonen.. Detta var ju mest svammel ändå..lät så himla bra inne i pallet men nu vet jag inte riktigt..nåja, vill man läsa så gör man..annars är det bara att låta bli.. =)

Ajöken

RSS 2.0