Körkort från cornflakes paketet??

Ibland undrar jag ärligt talat om vissa människor fått sitt körkort på det sättet. Man kunde iaf förr få diverse grejer när man köpte ett paket cornflakes, typ figurer av olika slag och bilder på olika saker tror jag förekom också. Kanske det funkat likadant för vissa som inte borde fått sitt körkort alls??!?

Varje dag läser man om trafikolyckor, både sånna där det är fler fordon inblandade och singelolyckor. Trafikvett finns det något som heter. Man följer trafikrytmen men även den hastighet som gäller (Stockholm är nog undantaget för trots att det är 50km/timmen som gäller även inom den stadens kärna är det inte många som kör i den hastigheten..) men vissa tycks inte förstå detta. Har länge undrat vart de skyltar finns som tydligen innebär att man kör nånstans mellan 70 och 90km i timmen när en sån här 2+1 väg blir enfilig? Fattar de inte vilken fara de utgör för andra som faktiskt fattar att om det står tex 110 när det tvåfiliga börjar så är det samma hastighet när det enfiliga körfältet börjar om det inte finns en skylt synlig för alla som säger något annat. Finns de gånger jag fått tvärbromsa för att man kommit ikapp (japp, jag håller den hastighet som gäller oavsett tvåfiler eller ett körfält) nån som inte borde fått sätta sig bakom en ratt.

Alla vi som tagit körkort har trots allt fått lära oss att om man ser en skylt som visar gällande hastighet gäller denna hastighet tills man ser en annan skylt som visar annan hastighet. Här i stan, liksom på andra ställen, finns det en skylt som säger 50km i timmen när man kommer vid rondellen vid Mc Donalds och då är det den som gäller, men tydligen har jag fel för det finns nästan inte någon som håller den hastigheten förbi tex gymnasieskolan utan de dundrar på i 70 som det varit förr. Finns en och annan som fastnat i poliskontroller där kan jag avslöja.

De riktigt trafikfarliga varelserna som fått körkort är de som håller 30km UNDER gällande hastighets gräns. De bidrar till ibland riktiga idiotomkörningar då de inte har vett nog att gå till sidan lite med sin bil eller för den del hittar gaspedalen som det säkert finns en även i den bilen. Det finns en som bor i trakterna kring Målerås som ALLTID kör sin bil i 60km/h på 90 sträckan och hon vare sig makar på sig eller hittar gaspedalen. Tror hon köpt ett cornflakes paket och hittat sitt körkort där..

Nu ska jag inte beklaga mig mer..ska fortsätta ladda inför nattens jobb. Önskar alla en trevlig måndag! =)

Jobb,jobb och åter jobb..

Den senaste tiden har jag ägnat mig åt just jobb. Har jobbat rätt mycket och min kropp börjar klaga lite smått med värk mellan skulderblad och i ena axeln. Om jag jobbat för mycket? Japp. Står jag ut lite till? Jajamän det gör jag men hur mycket till vet inte ens jag. Vet bara att jag ser fram emot en ledig onsdag och torsdag nästa vecka.

Jag vet att man inte ska klaga, men att vara ledig 2dagar under en vecka är för lite men jag har mig själv lite att skylla faktiskt. Ställde upp och jobbade i fredagskväll samt kvällen som var nu (söndag alltså) på stället i Kalmar innan jag egentligen hade riktig koll på HUR jag jobbade i Alstermo på mitt förra jobb. Klantigt? Javisst men jag är ändå glad att jag kommit igång och börjat jobba igen efter att ha varit hemma med barnen i ett år.

Barnen har varit hos sina morföräldrar i en vecka nu och det beror på att Theo börjat jobba igen efter semestern. Vi står i kö till dagisplats för minstingen så att mina föräldrar ställt upp är guld värt! De tog barnen och åkte till Göteborg för att gå på Liseberg nu i lördags och igår, söndag, åkte de hem och passade då på att göra ett besök i Borås och besökte då djurparken där. Mina små prinsessor och guldklimpar till töser hade det mycket roligt och båda hade åkt karuseller på Liseberg. Stora tösen ville gärna åka berg och dalbanan där, men var för kort. Tror hon var 10cm för kort. Man kan inte påstå iaf att hon är så värst rädd av sig när det gäller att åka olika attraktioner.. =)

Ibland, men bara ibland, kan hon vara rädd för att testa på grejer och göra saker hon aldrig gjort, och det go vänner kan ibland göra mig lite bekymrad. Tycker det är roligt när hon upplever saker och att hon ibland inte vågar kan göra mig lite irriterad...eller inte irriterad i den mening att jag blir arg utan jag blir nog mest irriterad på både mig och Theo och funderar på om det är VI som påverkar henne negativt. Jag vet inte riktigt, men jag är ju rädd om henne och brukar bara be henne ta det försiktigt i vissa situationer men hon uppfattar det nog som om jag tycker det är farligt och inget hon ska göra. Det är en balansgång det där och gränsen mellan att uppmuntra och avskräcka (omedvetet blir det nog så) är hårfin. Men en sak är säker, hon gör det hon vill och har en stark vilja många gånger samtidigt som hon kan vara blyg och försiktig av sig.

De flesta barn i detta område tar för sig mer än hon gör och försöker ibland få med henne på saker hon inte vill och då är jag sååå himla glad över att hon säger ifrån. Jag är annars inte ängslig av mig och inte hönsig på något sätt men att släppa iväg henne själv till lekplatsen som finns här gör jag inte än för jag ser den inte från vår lägenhet. Många kan säga att man själv gick alldeles själv till lekplatsen hemma i Lindsdal när man var liten, men klimatet var inte lika rått som det är nu. Folk ger sig på varandra utan anledning och barn försvinner. Visst, sånt hände även när jag var liten, men det var inte lika vanligt som det är idag.

Ja, jag vet att jag kom ifrån vad jag började skriva om men detta är min blogg där jag skriver vad jag vill =).

Nåväl, nu sitter jag här och laddar lite smått inför den vakna natt som väntar mig imorrn..eller idag rättare sagt. Förbereder mig på att allt kan hända men hoppas natten blir lugn. Lugna nätter är både på gott och ont faktiskt. Antingen har man så lite att göra så den trötthet man kan känna nånstans mellan 03 och 04 på natten blir väldigt jobbig och man känner bara för att sova och en kaotisk natt gör att man är så trött när man kör hem på morgonen att man inte riktigt har koll på hur man kör.

Nu önskar jag alla en godnatt och beger mig till sängen för att få lite sömn.
Natti natti...

Hmmm...

Nu är det några dagar sedan jag sist skrev, men känner inte för att uppdatera varje dag liksom. Skriver helt enkelt när jag känner för det och tiden till det finns... =)

Har varit ledig idag efter att ha jobbat fredag-måndag och ska jobba natten imorrn och kväll på torsdag. Skulle varit ledig hela helgen, men har gått med på att jobba både fredag och söndag kväll på stället inne i Kalmar. Om jag bara tänkt på att jag denna vecka bara blev ledig i 2dagar i och med att jag ska jobba så som jag nämnt, hade jag nog inte svarat ja så snabbt, men det är som alla vet väldigt lätt att vara efterklok...*s*

Annars har vardagen lunkat på i samma takt som den alltid gör.. Theo har börjat jobba igen efter att ha haft semester och även fast han skulle velat ha lite mer semester tror jag  nog han tycker det är skönt att ha börjat jobba igen..

Har själv varit i Lindsdal idag och hälsat på hemma hos mamma och pappa och töserna som är där denna vecka. Felicia och Emma kom dit i lördags så jag saknade dem, så medans pappa fixade med vår bil och åkte för att ombesiktiga den umgicks jag med mamma och töserna. Emma går nästan hela tiden och det är härligt att se henne tulta omkring..min lilla tös håller på att bli stor..och stora tösen ännu större som börjar förskoleklass (fd lekis) i augusti. Fy vad tiden går snabbt! Det är härligt samtidigt som man önskar hon vore liten igen och man kunde sitta och gosa ofta och länge. Visst, vi kan fortfarande sitta och mysa, men när man är 6år har man inte längre samma tid till det för det finns så mycket annat man kan göra...*ler*

Nåja, något vettigt inlägg blev det inte idag och ärligt talat bryr jag mig inte så mycket om det. Det är trots allt min blogg och vill man läsa så får man...om man nu står ut med att jag skriver vad jag vill..

Nu väntar sängen på mig. Önskar därför alla eventuella besökare en god natt..
Natti natti =)


Vad ska man svara??

Ibland ställer man sig den frågan, för vilket svar är bäst just vid det tillfället? Finns nog frågor som aldrig kan få några bra svar..som när en farbror ikväll frågade vart hans fru var. Vad ska man svara?? Att hon handlar och därmed ljuga honom rätt i ansiktet eller säga den tråkiga sanningen att hon inte finns mer och att hon begravdes i fredags? Jag valde det sistnämnda efter lite övervägande och såklart blev han jätteledsen för vilken dement person i detta land, som inte förstår vad som händer eller som har hänt, kan acceptera att någon han älskat högt blivit begraven och dessutom tro att han inte fått vara med? Nu inte sagt att någon person alls kan acceptera ett sådant faktum, men för en person som är dement blir en sån information ny för varje gång.

Jag grunnade ändå ett tag på för och nackdelar med de olika svar jag kunde ge honom, men då han själv pratat om sin frus begravning en kort stund innan valde jag ändå att säga som verkligheten är. Egentligen hade jag kunnat säga att hon nog var o handlade när han frågade, men det är ju bara att dra ut på det hela, för han skulle med all säkerhet fråga samma fråga inatt och i nästa stund kommer han ju på att frun är borta. De som aldrig jobbat med dementa behöver inte vara avundsjuka på mitt jobb iaf...det är ett som är säkert. Samma fråga kan komma 20 gånger (ibland fler gånger än så) under ett par timmar, och man känner att det vore skönt om man kunde stänga av öronen för en stund. Man svarar ibland olika saker, men mycket beror på situationen. Ibland får man väga sina svar för att inte få en snyting (vilket man ändå kan få) och ibland får man vara brutalt ärlig och man har rätt att bli arg, dock inte så man slår till den som bitit, rivit, slagit, spottat eller sparkat på en, men markera måste man göra och ibland är det faktiskt det som biter bäst på vissa dementa som gör just det  jag nämnde här ovan (bits och så där alltså).

Det är ungefär som med barn egentligen. Barn behöver fasta regler och gränssättningar, för får de göra precis som de själva vill utan att föräldrarna markerar att det inte är okej är det inte bra tycker iaf jag. Man måste ha gränser och lära sig vad som är rätt och vad som är fel här i livet och att man måste försöka göra olika grejer innan man ger upp. Jag skulle aldrig kunna sätta mig ner och säga "Nä, jag kan inte göra det där" om någon frågar om jag kan tex kolla hur mycket olja det finns i bilmotorn utan jag försöker. Nu inte sagt att det är särskillt svårt att kolla en sån sak, klarar vilken idiot som helst (ursäkta uttrycket), men det var ett exempel. Jag fullkomligt vägrar vara beroende av sambon och andra män! Det jag inte kan, det lär jag mig och kan jag inte lära mig, tja, då får jag be om hjälp och låta andra göra det. Men aldig, aldrig, ALDRIG att jag säger att jag inte kan när jag inte prövat. Tycker det är det värsta som finns när folk bara säger att de inte kan utan att först ha provat och det spelar ingen roll om det är att byta glödlampa i en lampa, kolla oljan i bilen, tanka bilen eller något så enkelt som att sy i en knapp. Jag är nu inget proffs på att sy, men jag försöker och gör alltid mitt bästa. Men att sy i knappar, det mina vänner, det kan jag =)

Flummade till det lite här tror jag, men timmen är sen (eller tidig beroende på hur man ser det) och jag skriver bara det som ploppar upp i skallen för tillfället.  Men för att knyta tillbaka lite till vilka svar man ska ge är det aldrig en lätt sak att komma med ett svar. Ibland får man ta till en vit lögn liksom eller svara lite "svävande" på frågor man får. En fråga som kan vara svår att besvara är : "Tror du min kille/tjej är otrogen och träffar någon annan??". Hur ska man svara på det? Säg att man sett den nämnda personen på stan och sett denne ge en annan person en kram. Är man otrogen då? Personligen tycker jag inte att man är det och svaret jag skulle ge är nog mer ett råd i stil med "Du får fråga honom/henne om den saken" Låter kanske knäppt, men det är ju inte säkert att jag känner killen/tjejen som den som frågar är ihop med. Eller känner gör man kanske beroende på hur bra och nära vänner man är, men den som pojkvännen/flickvännen kramat om kan ju ha varit en släkting eller kompis. Tycker nog man ibland lägger sig i för många grejer. Om någon skulle säga till mig "Hörru, jag tror din sambo är otrogen mot dig" skulle jag inte tro blint på det och göra slut omedelbums, utan först snacka med sambon och "ställa" honom "mot väggen"  om svaren blir för svävande. Det är nog bra om man gör upp sinsemellan vad man betecknar som otrohet. Är det att man kramar om någon (utan att ha några baktankar)? Att pussa nån på kinden? Hålla någon i handen??? Eller är det först när man är intim med någon annan än sin partner?? Alla har vi olika gränser..jag och sambon har våra gränser och båda vet att skulle den ena vara otrogen tar förhållandet slut och där är vi överrens till 100%. Så därför har jag jäkligt svårt för skvallerbyttor som lägger sig i vad andra gör och sprider det runt som en löpeld. Fick själv höra ett rykte om mig engång av en gammal kompis som hört det från ett x antal andra personer. Sånt go vänner, tycker jag inte om! Visst, skvallra om ni vill om mig, men låt åtminstonne skvallret inte nå mina öron..

Nu, efter vad som tycks vara en evighet av skrivande i detta inlägg ska jag ta en date med sängen och hoppas att jag kan sova. Har ont i ryggen, men måste få lite sömn. Frågan är bara just nu om jag kommer hitta nån bra ställning att sova i..

Natti natti..

Nån rubrik..

..blir det inte idag. Varför ska man hitta på rubriker hela tiden? Oftast kommer jag på nån men inte en dag som denna..
Idag är vädret tråkigt..mulet, grått och allmänt boring. Duggregnar verkar det göra också..*suck* Visst, regn är bra när det varit så torrt i skog och mark så pass länge som det varit, men just idag ville jag ha solsken och en lagom varm temperatur ute..

Nåja, man kan inte få allt här i livet (om man nu inte blir serverad allt på ett silverfat utan att behöva anstränga sig ett jota förstås) så det är bara till att ta dagen som den kommer och hoppas på lite solsken imorrn istället. I helgen ska jag jobba så då kvittar det om det regnar..

Nähepp, dags att ta tag i sitt liv och klä på sig något annat än mysbrallor och t-shirt som sett sina bästa dagar, men är sååå skön att ha på sig hemma. För visst är det väl så att det som är gammalt och slitet är det skönaste att slänga på sig när man är ledig?? Skulle jag åka till affären byter jag om, men inte som de flesta gör som tar på sig värsta outfiten som mer passar på krogen/nattklubben en lördagkväll än inne på ica en sketen måndag...*s*

Ska åka till mamma sedan och hälsa på ett tag. Alltid trevligt att komma "hem" till föräldrahemmet sånna här dagar, ja andra dagar också förstås. Jag hälsar gärna på i Lindsdal där mina föräldrar och syskon bor, men flytta dit kommer jag aldrig göra. Nog för att det är barnvänligt, men jag trivs ypperligt där jag bor med sambo och barn. =)

Nu önskar jag er alla en trevlig måndag!
=)

Underbara, lediga söndag =)

Idag har jag varit ledig och det kändes väääääääldigt välbehövligt! Har jobbat rätt mycket så när jag nu var ledig idag (jodå, jag vet att det blivit måndag nu..men hann inte blogga när jag tänkte mig igår)  har jag inte gjort många knop ska ni veta.
Dagen började kanske inte så lyckat med att jag somnade som först nånstans mellan 05.20 och 05.30 (ögonlocken liksom bara föll ihop då..äntligen) och vaknade vid 10-tiden av att en viss liten 1åring var lite missnöjd med tillvaron i sin säng och ville upp. Kan inte säga att jag var direkt pigg, men som mamma är det vid de tillfällena bara att bita ihop och se glad ut för hon kan ju inte hjälpa att hon har en riktigt morgontrött mamma.. =)

Efter frukost till de små damerna (jag och Theo dricker i princip bara kaffe på morgonen) strök jag de klänningar de skulle ha på sig idag, för vi skulle till min storebror och svägerska och hälsa på (de flyttade till hus för ett tag sen men jag hade ännu inte varit där) och ta en fika och bara prata lite om ditt o datt.

Innan vi åkte passade jag på att ta en ofrivillig date med ena bordsbenet där jag slog i en ond tå..hoppsan hejsan så myspysigt..ville haspla ur mig värsta ramsan egentligen, men barn har som ni nog känner till rätt stora öron som blixtsnabbt snappar upp alla de ord de INTE ska snappa upp. Svordomar är exempel på grejer de lär sig blixtsnabbt. Jag erkänner att jag svär en del, men försöker åtminstonne göra det när inte barnen hör. Felicia kan redan svära, men väljer på sitt förståndiga vis att säga "Attans" istället för f**n och diverse andra ord.

Nåväl, efter att ha dansat runt lite pga smärtan i tån, satte vi Emma i vagnen, plockade ihop det som skulle med (trots att vi båda konstaterade att ingen hakklapp hämtats till Emma och båda hade tanke på att hämta en, glömde vi den givetvis..) och begav oss till bilen. Molnen såg lite sådär luriga ut men solen sken och temeraturen var behaglig ute men jag trodde ändå att vi skulle få regn och med tanke på lördagens ösregn (25mm på 15min!) hade det inte förvånat mig ett dugg.

När barn och vagn och alla andra pinaler var inpackade i bilen bar det så iväg till Lindsdal och min ena bror och svägerska. Vi fikade med kaffe, hallonpaj (jätte enkel att göra..o god dessutom) med glass och några bullar. Efter att ha suttit och fikat o snackat en stund, gick vi lite "husesyn" och de hade fått det riktigt fint. Fattas lite men det är sånt som kommer lite pö om pö (lite då och då betyder föregående mening..*S*) .
Sen, efter att ha varit där i två timmar, bar det hemåt igen med två trötta töser =). Dagen har varit bra trots lite tokig start. Att jag sedan snubblat omkring och fumlat med grejer är ju en annan sak..! haha

Nähepp, nu är det verkligen dags för mig att dejta sängen ett par timmar (eller så länge det går iaf) känner jag.
Natti natti

Åska, regn och till sist sol OCH regn..eh..

Jodå, vädret har tydligen fått fnatt.. Först åskade det så inåt helsike (började runt 15-tiden tror jag) och så kom regnet. Å vad härligt tänkte lilla jag..regn efter åskoväder är inte fel och luften känns så mycket klarare. Regnet började falla som ett vattenfall typ och sen avtog det lite liksom åskan. Sen tog regnet fart igen och likaså kom åskan tillbaka (verkar som om den sortens väder "snurrar" runt Nybro i omgångar..). Jahapp tänkte ju en annan, nu sätter det fart igen men så länge det är på dagen/eftermiddagen/tidig kväll är det lugnt. Plötsligt kom solen fram mitt när det regnade som värst...eh...vad fasen, det rimmar liksom inte. Sol OCH värsta ösregnet hör inte ihop tycker jag..men sen regerade solen tills det blev mörkt.

Tydligen ska det vara så här ostadigt väder denna vecka och imorrn ska det tydligen regna igen och det gör inget. Jag ska jobba två nätter nu och så länge det bara regnar bryr jag mig inte, men börjar det åska lika mycket som det gjort idag bryr jag mig desto mer. Gillar INTE när det åskar på nätterna. Känns otäckt på något vis..

Hmm..vet att inlägget blir lite rörigt men jag skriver det som för tillfället ploppar upp i huvudet. Många tänker ut och vrider o vänder på varenda detalj innan de skriver, men sån har jag aldrig varit...alla är vi ju olika som tur är =)

Nähepp, go vänner, nu väntar sängen på mig så det är dags att sussa kudde och ladda inför kommande nattens jobb.
Hoppas ni får en trevlig vecka oavsett ni har semester eller inte =)

Kram

RSS 2.0