Nervösa sexåringar..

Var en hel del nervösa sexåringar som stod tillsammans med sina säkert lika nervösa föräldrar och väntade på att få börja sin första dag i förskoleklass det som förr kallades lekis =)

Dagen här hemma började med att jag gick upp strax vid 05.15. Knappt 5 minuter senare kommer Felicia ut från sitt rum och säger att hon ska klä på sig. Både jag och sambon tittade förundrat på varandra för det händer då inte ofta att vår stora tös kommer upp så tidigt (tror hon brås på mig..*s*), men uppe var hon och hon började klä på sig under tiden jag tog en mugg med kaffe för att kanske, kanske kunna vakna till lite.

Sen började en lååång väntan för Felicia. Hon åt lite frukost strax efter klockan 6 imorse och sen frågade hon ungefär var tredje minut om vi inte skulle åka snart. Sista gången hon frågade var klockan 06.45..men att åka vid den tiden hade varit att komma lite väl tidigt till skolan. Hon började klockan 08.15 nämligen och det tar inte ens 10 minuter att köra dit med bil =). Planen är ju sen att vi cyklar dit men för att kunna göra det måste jag skaffa mig en cykel..är liksom en rätt bra förutsättning att ha det om man ska kunna cykla..haha.

Nåväl, när klockan var strax innan 08 befann vi oss på skolgården och allt eftersom fylldes det på med barn och föräldrar. Det var så härligt att se dessa förväntansfulla små pojkar och flickor stå där och vänta med sina föräldrar =). När klockan väl blev 08.15 öppnades dörrarna till de två kapprummen och fröknarna förklarade att de som skulle gå på fritids i samma lokal som de håller till skulle gå in i ena kapprummet och de andra små "piltarna" skulle således gå in i det andra. Alla barn väntade med spänning på att deras namn skulle bli uppropat och få ta i hand och säga godmorgon.

De hade sedan samling och det var närvaro koll (de ska vara 21st i klassen men en kom inte och en ville inte sätta sig med de andra för han var sååå blyg) och genomgång av vad de gör på dagarna. Först samling, sen lite lek, rast, fruktstund, fri lek, lunch, rast (tror jag det var), sagostund och sen hemgång. Fröknarna (de är 2st) meddelade att det blir pannkakor till lunch idag vilket fick de flesta barn att säga jippie..själv gav Felicia mig en blick och ett leende samtidigt som hon gjorde tummen upp..haha. Kan man annat än älska detta barn?? =)
De äter lunch nu i skrivande stund och vid 12.30 slutar deras dag och det är dags att hämta min lilla tös som blivit stor..

Nu ska jag sätta mig i soffan en liten, liten stund innan det är dags att väcka till Emma och så småningom hämta Felicia i skolan.

Önskar er alla en härlig tisdag! =)

Bara timmar kvar..

Nu är det bara 12 timmar kvar ca innan min älsta dotter börjar i sin förskoleklass.
Det är sååå himla spännande tycker både hon och vi. Jag och hennes lillasyster kommer vara med i skolan hela tiden imorrn eller så lång tid vi får =)
Vet att tösens dagar i skolan är mellan 08.15 till 12.30. Imorgon blir nog säkert inte dagen lika lång men det återstår att se. Var på informations möte i maj månad men har inte fått någon som helst info hemskickad för övrigt...tycker det är rätt dåligt faktiskt.....lite info vill man ha liksom men vi är inte de enda i denna kommun som saknar info..

Nog klagat nu. Dags att ta sig lite mer kaffe och kanske även en eller annan skorpa till muggen med kaffe.
Ha en fortsatt bra måndag och tja ha en bra vecka =)

9 dagar kvar...

..tills Felicia börjar förskoleklass (det som förr hette lekis när jag o fler med mig växte upp) den 25/8. Fasen vad tiden går fort och just nu önskar jag bara att någon kunde stoppa tiden för en liten, liten stund. Känns som om tiden bara flugit iväg med båda barnen. Den 1/9 börjar Emma dagis (eller förskola som det heter sedan ett par år tillbaka) och Felicia förskoleklass som sagt om nio dagar bara.

Detta gör att man nästan känner lite ledsamhet och att man känner sig en smula gammal, men så tror jag säkert fler föräldrar än jag känner o har känt när deras barn börjar förskoleklass för det innebär ju att "riktiga" skolan är nära förestående..för nästa år, oavsett jag vill eller inte, så börjar Felicia som 7åring första klass i lågstadiet med allt vad det innebär. Inte så att jag inte vill att hon börjar för det vill jag ju förstås men det känns på något sätt overkligt..förstår ni vad jag menar?

Att lära sig skriva o räkna tror jag Felicia ser fram emot även fast hon just nu inte är så värst inne på idéen med att gå i skola..för varför måste hon det? Vem har bestämt det? Det är de två frågor som hon ställer mest just nu faktiskt... =)

Nu ska jag inte oja mig mer även fast det är med ett litet sting av sorg i hjärtat jag inser att denna tid som varit aldrig kommer igen..innan jag hunnit blinka är hon sedan tonåring och det jag önskar mest av allt just nu är att hon slipper bli retad som jag blev under 6års tid i skolan för att jag inte var smal..men det blir nog inga problem hoppas jag. Men som mamma har man rätt att oroa sig för sina barn. Inte så att man behöver beskydda dem från allt här i världen genom att förbjuda dem göra vissa saker utan låta dem upptäcka världen och alltid finnas där som en trygghet och det go vänner kommer jag alltid göra för mina barn =)

Nu ska här göras kladdkaka med min stora lilla prinsessa o guldklimp! =) =)
Ha en fortsatt trevlig söndag!


Ljuva ledighet..

Nu har jag jobbat hela helgen och när jag gick av mitt pass igår morse känndes det sååå skönt att veta att man är var ledig resten av dagen samt idag tisdag. Tyvärr fick jag en migrän utan dess like efter att ha vilat lite och det var ju mindre kul förstås men inte mycket att göra åt..huvudsaken för mig är ändå att den gick över. När jag kom upp igen från sängen vid strax innan 20 hade min älskling lagat mat och tänt två ljus på bordet. Mysigt som bara den och jag blev väldigt glad för det! =)

Imorrn (eller idag rättare sagt) väntar ett läkarbesök och varför jag ska till läkare behåller jag faktiskt för mig själv..
Nog för att jag kan skriva om diverse olika saker men detta är min blogg och jag skriver vad jag vill och utlämnar så mycket jag vill. Jag fläker inte ut hela mitt privatliv här och väljer med omsorg vad jag skriver. Nämner jag något namn någon gång ibland så må det vara så. Dock aldrig mina föräldras namn eller mina syskons (tror inte jag nämnt deras namn här iaf..har ingen egentlig koll för att vara ärlig just nu) för det tycker jag inte är rätt. Min egen familjs namn har jag ju nämnt men det stannar vid det och några bilder på mina barn kommer jag faktiskt aldrig lägga upp här. Det räcker med att skriva deras förnamn och ålder för det är rätt så intet sägande.

Nähepp, nu börjar det bli hög tid att ta en date med sängen för att sova ett par timmar innan denna dag gryr och det är dags att göra allt det jag ska göra vilket bland annat innebär städning här hemma. Tråkigt som fasen men nödvändigt.
Önskar alla en trevlig tisdag.


RSS 2.0