Helg igen. Vart tar tiden vägen?

Då var det åter helg..skönt som sjutton, men vart tar tiden vägen egentligen??? Inte många kallar fredag för helg för det är lördag o söndag, men för mig har fredag alltid inneburit helg. Tänk efter lite..man jobbar/pluggar till ett visst klockslag på fredagen o sen går man hem till sig, äter kanske lite gott och dricker lite gott också och så behöver man inte, om man inte har något viktigt att göra, ställa klockan på ringning..är inte det helg så säg?? *S*

Har lämnat barnen hos mamma och pappa ikväll. De ska vara där hela helgen vilket i alla fall Felicia sett fram emot...Emma hänger liksom bara med..*L*  Givetvis har både mamma och pappa sett fram emot att ha sina två små prinsessor hos sig och de är de bästa morföräldrar som finns eftersom de ställer upp i både vått och torrt...givetvis under förutsättning att de kan och inte ska göra något själva som att resa bort till exempel. Nu den här helgen skulle de dock inte göra någonting speciellt (pappa kom hem från sjön nu i tisdags, något Felicia inte visste om). Theo ska till Tyskland med några jobbarkompisar över helgen och ha det trevligt och liksom träffas utanför jobbet. Kan ju behövas sånt också =)
De ska till Rostock och inhandla vin o öl och lite sådär och så ska de sova på ett bra hotell (tydligen 4-stjärnigt..) och det unnar jag dem verkligen..och själv ska jag sova i min egna säng helt allena. Ska bli rätt skönt att få vara själv en helg. Inte ofta man får vara det så det gäller att ta vara på tillfällena. Ska städa och rensa ur lite tänkte jag..kolla igenom flyttlådor i förrådet (inne i lägenheten har vi ett litet förråd) och se vad som egentligen har en chans att bli upplockat o vad som troligtvis alltid kommer vara nerpackat.

De där grejerna som nog aldrig kommer få se mer än en kartongs insida kommer jag slänga. Ingen mening ha det kvar för om man inte packar upp det är det ju inte så viktigt...eller?? Garderoberna i hallen ska iaf gås igenom och jag ska slänga sådant som inte passar en annan och lägga undan sådant som inte Felcia kan ha längre, men som är helt och snyggt o som Emma kan ha så småningom. Barnkläder slänger jag inte såvida de inte är jätteslitna och trasiga.. Finns lite att göra och då passar det mig perfekt att vare sig man eller barn är hemma..de springer bara kring benen på en och då blir det liksom inget vettigt gjort känner jag... =)

På lördag ska jag sedan, när jag är färdig, ta en promenad ner på stan och kolla in alla fina raggarbilar som kommer och kör Nybro Cruisingen genom stan. Brukar vara mycket folk som både tittar o som kör. En jag jobbat ihop med på nätterna ska köra så jag hoppas få se henne och kanske om man hojtar tillräckligt högt lägger hon märke till mig..så vi kan snacka lite menar jag.. =) Tja, det är väl så här min helg kommer se ut..just det ja, har tvättstugan på söndag också. Finns ALLTID tvätt när man är en familj med småbarn..*S*

Nu börjar det bli lite smått dags att lägga sig och försöka sova.. är lite trött känner jag och då är det kanske bättre lägga sig än sitta uppe. Fast det är klart, jag är en oförbätterlig nattuggla som gärna sitter uppe och att jag lägger mig innan midnatt händer väldigt, väldigt sällan..

Natti natti o sov så gott.. Nu ska jag ta en date med kudde och täcke och planera morgondagen =)

Ajöken

Väntar o väntar..när är väntan slut??

Har ansökt om att få läsa till sjuksköterska på högskolan..har hänvisat till reell kompetens och hoppas det räcker. Gick in o kollade på studera.nu flera dagar i rad för en vecka sen men kunde inte se att några handlingar kommit in. Tänkte då i mitt stilla sinne: Va fan är mina inskickade handlingar?? Shit också, jag skickade kanske till fel adress!! Virrig som man är skulle det inte förvånat mig ett endaste dugg om så var fallet...

Men i förrgår när jag åter, utan större förhoppningar, gick in på sidan igen fick jag se något som gladde mig..mina inskickade handlingar hade registrerats..och jag drog en lättnad suck tills jag kom på nästa grej..
När får man veta om man blivit antagen?? Oj, skulle kanske tagit reda på det... Så nu går jag här o väntar, väntar o väntar..och undrar: när är väntan slut?? och: har jag turen på min sida o kommer in på utbildningen??

Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag snart får ett svar...gärna ett positivt svar =)
Kommer jag in på utbildningen är det tre års studier som väntar mig och det kommer kännas o vara hårt, men klara det ska jag...det har jag gett mig f**n på att göra!! Wish me luck... =)

Ajöken önskar denna väntande fröken...

Trevlig dag och kväll

Idag har jag varit i Kalmar o fikat med en av mina älsta vänner...eller när jag tänker efter är hon min älsta vän..=) Inte så att hon är äldre än mig men vi har känt varandra sedan vi var 6år gamla o började på lekis. Det var 1985.. =)
Tog tåget in till Kalmar från Nybro och den resan tar 15minuter vilket är skönt. Bättre tåg i 15min än buss i 45...*ler*
Satt på tåget tillsammans med en mormor och hennes ena barnbarn, en flicka på 3år som åkte tåg för första gången och var jättespänd. När jag skulle gå av tåget tillsammans med de båda tappade jag mobilen i golvet så batteriet hoppade ur..vilket inte är första gången. Den lilla flickan frågade genast sin mormor vad tanten (dvs jag) gjorde och varför jag tappade telefonen..hon var med andra ord som andra treåingar och barn generellt som har tusen och åter tusen frågor..*S*

Dagen med fika och lite skitsnack var trevlig, men det var skönt att komma hem igen till familjen och få välkomnande pussar o kramar av barnen. Finns det egentligen något härligare än barn? Det är väl som mamma brukar säga:
"Barnbarn är livets efterrätt" och det tror jag nog stämmer. Min morfar som är fyllda 88år har 6barnbarn (jag o mina bröder samt min mosters 3barn) och vi har alltid stått honom nära och nu i och med Emmas födelse för ett år sedan har han lika många barnbarnsbarn och man märker hur han njuter när han träffar oss. Önskar många, många gånger att min mormor fått vara i livet och sett min lillebror samt alla deras barnbarnsbarn komma till världen (hon gick bort när jag var 2år 1981 i cancer) men jag tror hon är med oss och kanske ler hon från sin plats i himlen =)

Nu ska jag fortsätta min lugna fredagskväll med mys i soffan med mina älskade barn o sambo.

Ajöken

Vackert väder, joggingkläder..o andra funderingar..

Idag är det åter igen vackert väder ute och jag tänkte ta med mig mina töser till friluftsområdet Svartbäcksmåla här i Nybban och gå en av motionsslingorna. Förmodligen blir det den slinga som är 2,5 km lång för längre tror jag inte Felicia orkar gå.. Kommer ha med mig smörgåsar o dricka så vi kan fika lite efter promenaden. *ler*

Har funderat någon enstaka gång att faktiskt skaffa mig joggingkläder men så ofta joggar jag nu inte så det är inte nödvändigt med det..*s* De där joggingkläderna är annars ett intressant fenomen tycker jag...speciellt bland husvagnsfolk där både mannen o kvinnan har likadan utstyrsel! Då brukar jag försöka hålla mig för skratt även fast det är svårt och så tänker jag i mitt stilla sinna att det faktiskt inte är nödvändigt att ha exakt likadana kläder som sin partner. Inte ens när man kuskar runt med en husvagn land o rike runt... =)

Jag och töserna kan verkligen njuta av vädret idag för Theo ska tydligen till Jönköping (eller var det Lindköping??) med nån buss. Visst är det skojsigt när man får veta att det ska ske samma dag??! Nu var det förvisso inte hans fel att jag fick veta det såhär ett fåtal timmar innan han ska åka (han fick veta det bara en liten stund innan han berättade för mig), men det är inte skoj iaf..

Sen har jag även fått veta idag att jag inte får semesterviket på nattpatrullen här i kommunen. Tråkigt som f**n men det är väl bara till att ta nya tag o söka något annat. Är bara så tråkigt när man hela tiden blir förbisedd..känner ibland att man kanske ändå gjorde fel som flyttade från Nynäshamn där jag ändå hade en fast tjänst o var önskad..fast det är klart, det som varit har varit o det som är det är..både okomplicerat o komplicerat. En grej som gör att jag inte ångar flytten hit till Nybban är ju att jag fick närmre till familj o vänner men även det att de vi kännder uppe i Nynäs fick smäll på fingrarna då INGEN av dem fick rätt när de slog vad om hur länge Theo skulle bo kvar här..han har bott här med mig i 8år nu..tror nog inte deras vadslagning sträckte sig över så lång tid.. =) =)

Nähepp, kanske dags att ta tag i sitt liv o göra ungarna redo liksom mackor o det andra..här ska ageras hurtbulle minsann..*s*

Ajöken

Svammel

Jahapp, så var påsken över för denna gång. Den passerar mer eller mindre obemärkt förbi och det enda som avslöjar att den faktiskt varit är påskriset.. =)

Var på Rusta i Kalmar igår och köpte hårfärg och kikade lite tillsammans med Felicia. Hon upptäckte att de sålde påskägg och konstaterade högt o tydligt att : "sånt har ju jag hemma mamma!" o " Påsken är väl inte nu heller" *S* Barn är för härliga och även fast man en del gånger skulle kunna tänka sig att krypa ner i nån avloppsbrunn för att ingen ska fatta att barnet som fäller kommentarer är mitt..men sånt går ju över och man kan skratta gott åt det sen.. =)

Idag ska jag på föräldragrupps träff o den studiecirkel vi har..är i ärlighetens namn dötråkigt och jag känner att det inte ger mig nånting. Visst, barnen träffar ju andra barn men samtidigt känns det rent tidsödande att sitta där och diskutera en bok som handlar om att sätta gränser för barn. Måste det verkligen finnas böcker för precis allt?? Skulle inte förvåna om böcker kommer som handlar om hur du bäst borstar tänderna eller knyter skorna kommer. Är verkligen inte en människas sunda förnuft det absolut bästa? Alla gör ju på olika sätt och det finns egentligen inget bra eller dåligt sätt att tex sätta gränser. Därmed inte sagt att man ska lappa till sitt barn om det inte gör som det blir tillsagt att göra. Att slå sitt barn är liksom aldrig ok..inte regelrätta slag men jag kan nog tycka att en lätt knäpp på fingrarna samtidigt som man säger aja inte är så farligt (förutsatt att barnet vill pilla på något de kan göra sig illa på). Felicia har iaf aldrig farit så värst illa av det och nu för tiden vet hon att om hon gör något "dumt" som att slåss, knuffas eller kastar grejer på en så åker hon in på sitt rum o får stanna där en stund o tänka över vad hon gjort. Funkar rätt bra även fast det ibland upprepas nångång till efter ett par timmar men sen är ju barn ändå just bara barn.. =)

Nähepp, känner mig inte så genial idag och därför blir ju också inlägget som det blir. Skriver kanske inte de mest intressanta saker, men något skriver jag ju iaf..
Ha det gott ute i våren!

Ajöken

Påskris, fjädrar o påskägg..

Så var det dags för ännu en påsk.. En rätt trevlig tid tycker jag med fina påskris med färgglada fjädrar i och sen de för barnen efterlängtade påskäggen med lite godis i.. =) Felicia ser speciellt mycket fram emot detta påskägg medan Emma inte direkt får något godis i sitt ägg. Jo föresten, en eller annan liten chokladbit får hon faktiskt! Jag är en sån där mamma som inte jönsar runt med mina barn o inte ger ditt eller datt..anser att barn gott kan få smaka olika saker innan de blir 1år..men alla får göra som de vill förstås..*ler*

Har ikväll gjort en janssons frestelse och ska imorrn göra köttbullar samt en efterrätts paj med det mycket fyndiga namnet påskpaj..*s* Söt men god som sjutton med lite vispad grädde eller glass till..smaskens säger vi i den här familjen som är lite av gottegrisar..haha.
Påskafton kommer vi fira, om man får säga så, hemma hos mamma i Kalmar. Pappa är nånstans runt Tyskland eller Holland med båten och det är inte direkt första påsken han tillbringar till sjöss, men sånt är sjömansyrket och vi som familj är väldigt vana vid att det är så. Felicia är i den ålder då hon tycker det är tråkigt när hennes morfar åker till båten och är borta nånstans mellan 6 o 7 veckor men samtidigt förstår hon att han snart kommer hem igen. Känner så väl igen mig i henne för det var så jag kände det när jag var liten och då var ändå pappa ute till sjöss i 4månader vilket ju är något längre.

Nåja det är som det är och det är bara att leva därefter så imorrn gör vi som andra år..äter sill, ägg, köttullar, prinskorv och janssonsfrestelse samt paj....o godis..*s* =)

Trevlig påsk önskar jag er alla som eventuellt kikar in här =)

Ajöken

RSS 2.0