Studie planer

Nu har planer på att börja studera tagit form. Har lääänge inte velat men känner nu att jag nog vill i alla fall, så min plan är att läsa till sjuksköterska (är undersköterska) och sedan vidareutbildning till ambulanssjuksköterska eller ambulanssjukvårdare.. =)

Har inte gjort något högskoleprov någongång, men kan hänvisa till mina år inom vårdyrket vilket då kallas för reell kompetens. När jag gjort det o skrivit ett personligt brev o skickat in betyg från undersköterske utbildningen är det bara till att hålla tummarna för att allt går vägen! Konkurrensen är nog rätt hård så om jag inte skulle bli antagen så är det ju bara att försöka igen. Att läsa till sjuksyrra i 3år är kanske ingen höjdare direkt men det är smällar man får ta om man vill komma nånstans... =)

Det värsta med att plugga tycker jag är teorin..är mycket mycket bättre på praktiska saker och fick högsta betyg när jag gjorde praktik under utbildningen till uska..och det kan man ju ta som tecken på att man jobbar inom rätt yrke trots den taskiga lönen.. Väntar nu även på svar från Kommunen om jag får ett semestervik jag sökt. Skulle vara guld om jag får det jag vill, för då får man ju in en fot i systemet så att säga. Här i Nybro tillämpas tyvärr LAS-listan (lagen om anställnings skydd) som jag älskar som skoskav ungefär..! Det hela går ut på att man samlar poäng och ju högre poäng man har och ju längre man jobbat inom kommunen, ju högre kommer man på listan och väljs först. Där spelar det ingen som helst roll att man sökt via arbetsförmedlingen..man har ingen förtur iaf..

Nåja, nu hoppas jag att jag har tur både med att få semestervik på natten (typ nattpatrullen där man kör bil hela nätterna med visst uppehåll för rast..om det inte larmar) och med ev högskolestudier. Får se hur mycket kunskap som sitter fast i skallen redan...man har ju lärt sig en hel del på 11 år trots allt.. =)

Nu börjar det bli dags att krypa till kojs för en stund och för att drömma om våren som aldrig tycks vilja infinna sig..

Ajöken


Usch för förkylning..

Så var det dags igen! Nu är både jag och Emma förkylda IGEN!!*suck* Var inte länge sen man var det o nu är det alltså dax igen.. Började i förrgår med lite nästäppa och halsont och jag kände bara att det skulle varit smidigt att få byta både näsa o hals. Det onda i halsen sitter där det sitter och näsan..tja den rinner och blir täppt om vartannat. Har pimplat både kaffe o te i det oändliga för att få värmen för halsen och tagit nässpray i det oändliga känns det som. Trodde och hoppades idag att halsen skulle kännas bättre, men det är likadant som häromdagen. Håller bara koll så jag inte blir röd som ett stoppljus i den o får vita prickar (vill absolut inte åka på halsfluss..är sååå jobbigt att ha det..)

Emma tycks bara ha snorig näsa och det är ju inte så kul det heller för hon sover inte så bra som hon i normala fall brukar göra..men jag överlever all denna brist på sömn... =)
Jag undrar nu hur mycket snor det egentligen finns i "snoken" och om jag kanske är på väg att snyta ut hjärnan..känns nästan så just nu. Får väl vara glad  sålänge bihålorna inte börjar göra ont. Har haft ett par bihåleinflammationer de sista åren och det är inte heller nån höjdare.

Lagade ungsstekt falukorv o potatismos här hemma idag till övriga familjen (tog bara litegrann själv) och att smaka av något när man är förkyld är inte så lätt. Allt smakar ungefär som att räcka ut tungan när det regnar dvs ingenting! Fick be Felicia smaka av (hon var ändå i köket) vilket hon inte hade något emot. Resultatet blev godkänt iaf  av både henne, sambon och Emma som åt med god aptit =) Emma blev dock lite förbaskad när maten tog slut, men då hade hon ändå ätit 3 bitar falukorv och potatismos o druckit mjölk..det är min duktiga lilla tjej det.. =) =) =) =)
Båda mina töser är väldigt förtjusta i just falukorv o potatismos och bägge fick smaka det redan vid 4-5månaders ålder. Barnmat är, som jag tidigare skrivit, bannlyst här hemma för våra barn. Fick dock lov att köpa det en gång till Felicia då den välling hon åt inte gick att hitta på det ställe vi var. Kan ju inte direkt påstå att ungen åt något av det. Minns att hon grimaserade illa varje gång skeden närmade sig munnen..*S*

Nähepp, dags för en ny date med papper för att snyta sig. Hoppas nu bara helgen blir bättre med mindre förkylning och vackert väder =)

Ajöken sa förkylda fröken


Vackert väder, halv storm..o bvc-besök..

När jag vaknade i morse tyckte jag det lät väldigt mycket utanför och började bli irriterad på den (vad jag trodde) lastbil som stod utanför. Men vad skådar jag när jag skevrar persiennerna i sovrummet? Jo, solsken och en blå himmel med lite moln och en jädrans massa blåst! Hur sjutton går det ihop?? Hade önskat att det BARA varit vackert väder o ingen blåst, men man kan ju tyvärr inte få allt här i livet..

Lillgumman är nästan ännu snorigare än igår, så jag ångrar nästan att jag gick ut på promenad igår kväll med henne och jag hade tänkt gå ut idag också med henne, men snorigt barn och mycket vind (blåste från alla håll verkade det som..) är ingen toppenkombination alla gånger. Har lovat mig själv att gå ut med ungarna imorrn om vädret är fint och mycket mindre blåsigt än idag.

Ska även till bvc imorrn och väga o mäta lilla damen och vår stora dam ska också vägas..kanske även mätas?*L*  Felicia börjar ju på lekis/förskoleklass i augusti i år så det är sista gången hon går till bvc. Faktiskt väldigt skönt, då jag inte är överförtjust i den person de har där, men man har inte nåt val tyvärr. Kan ju säga att tjatet om de här jädrans AD-dropparna aldrig tar slut..*suckar* Felicia fick dropparna hela 4gånger som bebis sen gav vi upp för hon ålade sig och knep ihop munnen stenhårt och trots det har hon klarat sig väldigt bra! =) 

Emma har bara fått dropparna 2gånger för hon fick utslag/blemor (inga upphöjda utan det såg ut som röda små blåmärken typ) av dem och inte fasen ger jag henne dem då! Stod som biverkning på flaskan men inte trodde jag hon skulle få det men då hon ändå fick den biverkningen tog jag undan flaskan(eller rättare sagt slängde den..) för man ger helt enkelt inte sina barns sånt de inte tål..förstår ju varenda människa...!
Detta var dock inget som hon på bvc blev lycklig över då de är så insnöade på att alla barn minsann ska ha dropparna.

Jag har heller aldrig fått sånna o jag har klarat mig bra jag också, men imorrn kanske vi får D-droppar istället. AD-dropparna har försvunnit nu (i årsskiftet) och ersatts av bara D-(vitamin)droppar då de kommit fram till att kombinationen A+D-vitamin inte behövs då barnen idag får i sig allt de behöver. 

                             
                                                           
Nä nån förstå-sig-påare av bvc kommer jag nog aldrig bli men får väl stå ut de 5år o nån månad Emma har kvar att gå där..(man går dit tills man blir 6år, sen gäller skolans sjuksyrra). Synd bara det kommer en massa grejer man inte får ge sina barn..jordgubbssylt eller för den del alla röda bär mm mm..kan ju bara säga att Emma gillar både lingonsylt och jordgubbssylt..*S* Men det är klart, det talar jag ju inte om imorrn..man behöver ju inte tala om allt liksom för då får man väl smisk på fingrarna av de nitiska rackarna..haha
En sak jag tänker på i de lägen då det kommer upp att man får inte ge både ditt o datt är hur de gjorde förr i tiden? Då fanns det inga större val utan man gav barnet av det som stod på bordet..varför inte göra så idag också??!!? Jag tycker barn måste få smaka vanlig mat (behöver ju inte vara det allra kryddstarkaste såklart). Kan ju avslöja att barnmatsburkar är bannlysta hemma hos oss (för våra barn alltså..*S*). Vi ger dem riktig mat vi lagat o mosat till lite själva (till Emma i första hand..Felicia kan ju äta omosat så klart..*L*) men vi har dock köpt en eller annan burk med efterrätts puré


147-Paradisdessert-5-manade.gif..annars är det nog glass som gäller. Har kommit på att jag bor med 3st glassomaner..haha


Nähepp, börjar bli dags att sussa nu tror jag. Är trött och vill gärna få mer än 2 timmars sömn så man åtminstonne verkar pigg o fräsch imorrn..haha

Ajöken

Jodå...ååå de´ då

Tänkte skriva ett sista liiiitet inlägg bara innan det är dags att nana kudde..

Har varit en rätt bra dag idag. Jag har förvisso varit rätt så seg i kroppen o knoppen men det har på något sätt ordnat upp sig..kanske var det promenaden tidigare ikväll (jodå, är fullt medveten om vad klockan är just nu..*L*) som gjorde susen? Tog en sväng förbi lägenheten där jag och min lilla familj bodde innan vi flyttade till den lägenhet vi nu bor i och det mesta verkade vara sig likt..eller tja, det är bara 1 av grannarna vi hade som bor kvar för det är ett nytt par i ena tvåan och i vår gamla trea bor det ingen just nu. Bodde i en vanlig 2 vånings trävilla (privat hyresvärd) och trivdes rätt så bra, men hyran blev lite för dyr till slut..tyvärr..

Nåja, jag hade rätt så bra fart under dojorna och med musik i öronen gick det utav bara tusan att gå..går i takt med musiken och när ingen ser och hör sjunger jag gärna med..*S* Kom på mig själv med att både sjunga med och göra vissa rörelser(diskreta så klart..haha) till en låt med Prince som heter 1999. Är så himla go takt i den så där gick jag i takt och gnolade o gjorde vissa handrörelser han gör i videon till låten..(är från 1982-83). 
På bilderna nedan ser man Prince (mannen som alltid använder högklackat pga sin längd..), Jimmy Somerville (sångare i Blonski Beat..har här micken i hand..) och sen sist men inte minst ser man Peter Garrett som var sångare i det australiensiska bandet Midnight Oil 1976-2002. (han är nu mer miljöminister i Australien och sitter i parlamentet sedan 2004..)
           




                                    
                                     E-Type & The Poodles
(från Melodifestivalen 2008 där de tävlade med Line of Fire)
                                              
Förutom att jag nu lyssnade på hans låt hade jag lite över 50st andra att lyssna på..bland annat Beds are burning med Midnight Oil och lite andra goa låtar som tex låten Smalltown boy med Bronski Beat, Line of Fire med E-Type & The Poodles. Lite gott o blandat med andra ord även fast skivan domineras av 80-tals låtar =) =) =)

Nu är det dags att sova en stund om det går.. Emma är snorig och allmänt förkyld och brukar inte sova så bra när hon är täppt...fast å andra sidan, vem gör egentligen det?? Har i alla fall nässpray i beredskap att ge henne (för barn mellan 7månader...innan var det näsdroppar för små bebbar som gällde..hon blir ju ändå 10 månader om 3 dagar så...) och nässugen o näsdukar o lite annat smått o gott. Allt för att min lilla "prinsessa" inte ska må allt för dåligt..

Tjingtjong, styrstång..o nattinatti förstås..


Vindrickande "moraltant"..

Ett glas vin en vanlig måndag är sååå himla gott. Skit samma att det är måndag, vin kan man dricka iaf =)
Vet att min kära mamma och hennes arbetskamrater fick en enkät att fylla i från Kalmar kommun där de skulle ange hur mycket alkohol de dricker. När jag hörde det fick jag närmast en skratt attack och sa mitt hjärtas mening om den enkäten, för vad har de med hur mycket man dricker att göra?? Man kan sörpla i sig en hel flarra vin en sketen tisdag utan att det förhindrar jobb dagen efter..eller?? =)

Drinks


Jag är ju funtad som så att kan jag gå ut o festa på fredagen eller lördagen kan jag också gå till jobbet dagen efter (tar det exemplet då jag har det yrke jag har...) Vissa man jobbat med sjukskrev sig väldigt lägligt på söndagmorgonen...liiite genomskinligt va?? =)

Detta var väl en fin moralpredikan..tycker ni inte det??haha
Nädå, det var inte menat som en sån utan var mest nåt som dök upp i mitt lilla huvud att skriva =)  (hade inga bättre ideer på lut liksom..*S*)

Ajöken sa frökan med vinglaset i hand...


Den hemgjorda glassen mm

 Det här är den hemgjorda glassen=) Inte världens bästa bild kanske men dock en bild..*L*

Om jag får säga det själv, blev den mycket smarrig..har en smak av hallon o blåbär då det var de bär jag hade hemma just då..(ska egentligen vara bara hallon men va sjutton..man tager vad man haver)
Receptet då? Jodå, det är rätt enkelt och kommer ...*trumvirvel*.....här:

Hallongräddglass 4portioner

2 äggulor
0-3 msk socker eller motsvarande ekologiskt osötat vaniljpulver (har letat som en tok men inte hittat nåt sånt så det bidde socker..*L*)
2 dl vispad grädde
3 dl turkisk yoghurt
1 dl mosade bär

Vispa gulorna med socker eller vaniljpulver. Blanda med yoghurten och rör försiktigt ner bärmoset.
Vispa grädden för sig och blanda innehållet i de båda skålarna genom att vänligt vända med slickepott (vänligt motsvarar nog försiktigt antar jag..). Frys i minst 3 timmar. Ta ut och rör i glassmassan med en gaffel en gång per timme. Servera glassen med några bär.

Det var väl ett enkelt recept?? =)  Det är ett recept som följer den där "dieten" LCHF (= low carb, high fat eller som det heter på svenska: lågt antal kolhydrater och hög andel fett..nyttigt fett vill säga som finns i riktigt smör..). Den som "kommit på" den här dieten heter Annika Dahlqvist och har med hjälp av den själv gått ner i vikt och förbättrat sin hälsa. Antalet kolhydrater på de grejer som är "tillåtna" är 5gram/produkt och så hög andel fett det går. Kan kännas lite krångligt i början men man kommer rätt fort in i "tänket". Vill man inte köra hela grejen kan man ju alltid ta vissa bitar av det hela...är ju ok det också så klart =) =) =)

Vet att många inte tror på det här, men hon har fått rätt mot andra förstå-sig-påare inom läkarkåren osv. Har nära släktingar som gått ner x antal kilon och förbättrat diverse värden. Min morbror som har diabetes har tex fått ett väldigt bra insulinvärde och det är knappt han behöver ta sina tabletter längre. Även fast man med denna "diet" ska äta så få kolhydrater som möjligt och därmed undvika potatis, pasta och andra grejer så kan man ju fuska nångång. Det är bara att man så att säga kör hårt igen dagen efter =)
Vill man läsa vad Dr Annika Dahlqvist har för något att säga om den här dieten kan man gå in på hennes blogg
www.blogg.passagen.se/dahlqvistannika

Hoppas detta tilltalar någon..receptet alltså..*s*


Vad tiden går fort..

Nu i dagarna (tror till och med det är idag..) så är det exakt 4 år sen vi var tvungna att ta bort min älskade golden Whiskey. Han hann bli 10 år iaf (var född 22/2-1995) och hade ett väldigt gott liv innan han fick lymfom, dvs cancer i lymfkörtlarna. Så här såg han ut min älskade lille fyrbente kille   

 Det här kortet tror jag är taget i augusti 2003 och han var en riktig linslus min lille gosse...stod gärna så nära kameran det bara gick..*S*

Han må ha blivit 10 år, men bededde sig som en valp ibland när han fick "spader" och sprang runt som ett jehu i mammas och pappas trädgård..såg hemskt kul ut när han tycktes använda sig av plommonträdet och de två äppelträden som någon slags slalombana. Sen älskade han snö också och stack gärna ner hela huvudet i eventuella snödrivor så bara öronen syntes...=) =)

Det är helt otroligt egentligen att tiden går så fort som den gör..med tanke på att tiden tycktes stå stilla den dag vi behövde avliva honom och även dagarna efter. Den sorg jag kände då var såååå otroligt stor och jag saknar honom fortfarande. Han var ju trots allt min bästa vän (andra bra vänner få ursäkta..alltså de på två ben..*s*) i alla dessa 10år. För vem saknade en så mycket som han även fast man bara var ute med soporna i knappt en minut?? =) 

Nu är det visst dags att torka näsan på en snorig liten dam här..Emma tycks ha blivit förkyld stackarn.. Skriver mer när tid och lust finns.. =)

Ajöken

Är en trötter..

Idag är jag riktigt riktigt trött..var uppe till strax efter fem i morsen och somnade väl runt halv sex för att sen bli väckt strax efter 11...tror banne mig inte min stackars kropp vaknat än..*S*  Har hämtat Felicia hos mamma idag också och när jag körde till Lindsdal kändes det väldigt segt, men jag fungerar för det mesta som så att jag kan vara hur trött som helst men ändå kan jag koncentrera mig när jag kör och blir liksom lite skärpt..men sen när bilen är parkerad går jag närmaste som en zombie till porten...haha

En trött  Maggan är rätt kul att se skulle jag tro..håret allt som oftast inte alls i närheten av perfektion som skådisar har i alla filmer..undrar om deras hår ligger lika perfekt utanför filmens värld?? Kanske är de lika lite perfekta som en annan är..eller??
Får jag 4 timmars sömn är jag helt död en halv dag innan kroppen kommer igång och jag gör annat än mummla..*S* Tyvärr är det en hel del gånger sömnen blir kortare än så, men sitter man uppe så länge som jag gör är det väl nästan lite naturligt då lilltösen verkar rätt morgonpigg...kan omöjligt brås på mig som är så morgontrött..

Brände en skiva idag med en massa go musik från både 80 talet och lite senare..blev väldigt bra och totalt runt 50 låtar på skivan (en mp3) och mer hade fått plats, men till slut visste jag inte vilka jag skulle välja så då blev det lite slumpvis valda låtar..*S*

Nähepp, nu behöver jag kaffe och sen ska jag agera Picasso.. Lovade Felicia i ett svagt ögonblick att jag skulle måla några blommor på hennes säng, men är inte ett dugg bra på att rita/måla blommor! Tror ändå det hela kommer gå bra och om det inte gör det är det tur att färgen kan tvättas bort med vatten =)

Ajöken

Hoppas på tur..å de då va..

Jag söker just nu jobb då min chef som jag haft inte tycks bestämma sig..hon har en som hoppar in både natt som dag (jag jobbade själv natt..) och en som hoppar in ibland iaf. Trodde nog de behövde en till som kunde hoppa in men icke..jäkla skit också..eller shit pommesfrites som vi säger här så inte stora tösen säger ord hon inte bör säga (jodå, hon kan säga både fan och jävlar om hon vill..*s*).

Skrev bara in cv osv på nybro kommuns sida och nån sajt som heter offentliga jobb och hör o häpna..en enhetschef ringde mig i fredags morse! Blev så jäkla paff att jag glömde fråga vilket ställe jobbet fanns på..haha. Jag minns inte ens namnet på människan, men numret har jag..alltid nåt. Fast då är det förstås en fördel om hon själv svarar om jag ringer.. =)

Om jag inte får det jobbet vet jag inte vad jag gör..sjukvården i grannlandet i väst (Norge alltså) kanske behöver sjukvårdspersonal? Man tjänar tydligen rätt ok där så det kanske vore nåt? Har inte själv bott där eller så (har inte ens satt min fot i det landet..! Är nästan en skandal då jag varit i både Finland o Danmark..) men har hört att det är dyrt, så jag får väl skaffa ett tält i så fall och leva det glada livet som campare..hahaha

Nädå, nu flyger det här iväg igen och blir lika flummigt som alltid..typiskt mig, men man får ta mig för den jag är dvs, en smått crazy tjej som är både go o glad dessutom =)

Natti natti...hrm..klockan är kvart i fem på morgonen så det känns egentligen fel att säga godnatt..men jag är inte den som är den..här knusslas det inte..*s*

Ajöken

Nattuggla med nostalgi..

Sitter helt allena så här kl 03.30 och gör inte mer än nödvändigt..lyssnar på musik (en jädrans massa 80-tal blir det..*s*)
och tänker mig bort till en viss händelse jag bevarar i en speciell del av mitt hjärta dit ingen kommer in..lagom mystiskt va för att väcka nyfikenhet?? =)

Kan väl bara nämna 4 grejer så får ni kanske ett hum..
1. Vallen en sommarkväll i Kalmar
2. Tryckare med nån...
3. Spontan puss på pannan..o näsan..*s*
4. Ett hjärta som slog rätt snabbt....
Mer än så säger jag inte..haha..Eller jo ingen gräns passerades så att säga. Ojdå, nu var det inte så mystiskt längre..eller jo förresten, lite kommer det förbli för namnet på personen nämner jag inte..lite hemlisar får man väl ha??*S*

Konstigt ibland vilka minnen vissa låtar kan väcka till liv..även fast det vid just det minnet inte alls spelades den låten..*s* Just nu är det låten Love Of The Common People med Paul Young jag lyssnar på här framför datorn..himla mysig och man känner sig nästan sådär pirrig som man bara kan känna sig på våren...kanske är det ett tecken på att den här våren kommer snart kanske???? =)

Kanske skulle bli spåtant...eller nä..då måste jag skaffa kristallkula o andra grejer o det har jag inte tid eller råd med så det får vara..nåt jag däremot alltid har både tid och råd med är att ge kramar! Om du ber riktigt snällt kan du få en eller två..har många kramar att ge.. =)
Vill du sen ha lite bus i ditt hus kommer jag gärna..har nära till både skratt o bus så ta chansen när du får den o busa lite tillsammans med mig.. =) =) =)  Ett skratt förlänger ju livet säger de..och om det är sant kommer jag bli mycket mycket gammal..*L*


Ajöken säger nostalgifröken...*s*

Men hallå..

Satt här ikväll och kikade på melodifestivalen och höll alla tummar för att den låt och artist jag gillar skulle vinna, men gör hon det?? Nope..en oprasångerska vinner och å vad hela svenska folket tror hon kommer vinna i Moskva! Måste därför lämna min lilla åsikt här. Malena tar sig kanske vidare från kvalet men inte längre än så.. Visst hon har röst men bara för opera och inte det som kommer emellan.
Jag hade Sarah Dawn-Finer med låten Moving on som favorit. Hon har en sån jävla röst så när hon tar i så reser sig håret på armarna och det blir gåshud totalt..=)  Synd bara det inte gick vägen denna gången heller. Caroline af Ugglas fick fler poäng (av folket alltså) och DET är något jag absolut inte fattar..hur kan man tycka att människan är bra?? Visserligen är smaken som baken (delad alltså) men nån måtta får det väl ändå vara på galenskaperna..*S* Felicia frågade till och med under andra chansen när hon skulle sjunga (af Ugglas alltså) vem måsen var...och det säger kanske en del om vad vi i denna familj tycker..hahaha

Annars har dagen och kvällen varit lugn faktiskt. Felicia är hos min mamma den här helgen och kopplar av o leker med sin kompis hon har där. Emma är hemma med oss och idag gick vi en lång promenad på runt en timme och hon somnade väldigt gott i sin vagn och sov iaf 25minuter. Var riktigt skönt att gå den där promenaden trots snålblåst och grått väder. Solen hade gärna fått skina lite idag, men man kan inte få allt här i livet =)
Som småbarnsförälder har man inte alltid så mycket pengar över så jag önskar mig ofta en bra slant, men har inte haft nån tur än..för det kommer väl ingen och ringer på dörrn?? Vore annars behändigt om det gjorde det så slapp man köpa trisslotter där man för det mesta bara vinner 25 spänn iaf..fast det är klart, 75 har jag vunnit nångång trots allt.. =) =)

Nähepp, nu sover Emma och jag ska hämta lite mer kaffe och surpla det för typ 4:e gången idag. Hade tänkt ta mig ett glas vin ikväll men det bidde inte av och nu vet jag inte om jag är så sugen längre. Hade annars varit kul att gå ut och roat sig, men pengarna fattas så det får bli en annan gång.

Ha en trevlig lördagkväll/natt...

Ajöken

6års trots..och lite annat

Var hos en god vän och hennes lilla familj i helgen. Deras lille pojk började genast leka med Felicia och var mycket intresserad av bebisen, dvs vår minsta dotter Emma. Först var leken hyffsat stillsam trots att de sprang omkring som vildar och tjoade (tja, inte Emma då för hon kan inte gå än) och det var allmänt trivsamt. Sen var det fika och därefter vet jag inte vad som hände riktigt, för plötsligt tror jag både deras grabb och Felicia fick kortslutning eller nåt för ljudnivån, som förut varit hög men ändå inte plågsam, blev nu något otroligt hög.. Eftersom jag ändå har rätt gott tålamod stod jag ut hyffsat bra med att höra detta oljud, men efter en stund blev det även för mig olidligt så jag sa till Felicia att vara lite tystare och ta det lugnare, men något resultat blev det inte. Vår vän röt dock till och jag har nog aldrig sett så tysta barn i hela mitt liv..*S* I Felicias fall krävs det ibland att nån annan säger till för en annan blir ju rätt tjatig i hennes ögon och även fast det nu inte var henne han röt till åt, sög hon åt sig som en svamp..

Brukar fråga mamma om hur länge den här trotsen pågår egentligen och fick detta "tröstande" svar en gång: "Ja du, först kommer treårs trotsen och efter den kommer 6års trotsen och sen blir hon tonåring och då är hon trotsig igen..så det slutar inte än på ett tag.." Kan ju säga som så att trotsen började när Felicia var 2½ år och har sen hållt i sig. Hon är 6år nu men svarar ibland som en tonåring..hur ska detta sluta??*S*
Själv har jag aldrig varit trotsig..säger vi.. =)  Det är dock inget man säger till sina kära föräldrar för de påpekar bara att man var likadan själv som tösen är nu, men det har jag själv intalat mig att jag inte alls var och var jag det ändå så var det bara hälften så mycket...haha

Nu kollar vi upp om vi, jag och sambon, samt  de vi var hos i helgen ska göra "nåt vuxet" tillsammans. Lutar lite åt att vi åker på en enkel kryssning till Helsingfors nångång framöver bara vi  4 och inga barn så man kan koppla av lite och få vara något annat än en mamma för en stund. Jag älskar mina flickor över allt annat, men ibland vill jag bara få vara själv för en stund och gå ut och ha trevligt för en kväll tex i andra vuxnas sällskap. Det är tur i de lägena att sambon är en underbart bra pappa så jag kan få göra saker själv. Tyvärr var det ett tag sen nu jag var ute i kvällsyran, men det börjar bli dags nu tycker jag att gå ut en lördag och bara ha trevligt för en stund för att dansa och ha kul eller bara sitta, ta en drink eller öl och bara snacka skit en stund.. =)

Nu är det slut på funderingarna för ikväll, men I´ll be back...

Ajöken..


Huslig till tusen..och lite annat smått o gott

Alltså, jag är inte jätte huslig direkt men tycker det är kul att laga mat och testa nya grejer vad det gäller just det, så ikväll har jag gjort egen glass..*S* Fick denna smarta idé strax innan kl 19 och satte därefter igång att vispa o blanda och jag följde receptet till typ punkt och pricka. Brukar normalt sett när jag lagar något ta lite på en höft sisådär men inte ikväll..

Skulle ha städat av lite här idag och strykt kläderna vi tvättade sent igår kväll, men vare sig tid eller lust har infunnit sig, men jag gör kanske det jag borde när alla sover då det faktiskt är lättare att fara fram som en virvelvind än när de är uppe. Lilltjejen är som värsta Speedy Gonzales (den där supersnabba lilla mexikanska råttan i tecknade filmer om Tweet o Sylvester bland annat) och sambon är ibland mest i vägen för min framfart =)
Dagen har för övrigt mest sniglat sig fram och jag har känt en allmän brist på motivation..så till mat idag blev det köttbullar och makaroner till tjejerna och själv åt jag en laxrätt jag gjorde igår tillsammans med en vanlig grönsallad. Sambon var inte direkt hungrig men har nu ätit en sån där färdig pizza man köper i affären. Imorrn är det nya tag och nya funderingar kring matlagningen och vad man ska göra för övrigt.

Imorrn ska min lille papps ut på sjön igen. Efter att innan helgen fått besked att han skulle åkt i söndags fick han i lördags besked om att han ska åka imorrn. Biljett till flyg från Kalmar till Stockholm beställdes samt biljett för vidare flyg från Stockholm till Hamburg så han skulle åka med första flyget från the big city of Kalmar och i eftermiddags fick han veta att båten inte kommer in till hamnen i Hamburg förrän på kvällen så då blev det en ändring till så nu ska han åka med tåget från Kalmar till Köpenhamn (Kastrup närmare bestämt) och flyga till Hamburg därifrån..och nu lär det förhoppningsvis inte bli nån mer ändring.
Felicia har iaf fått ringa och säga hejdå till honom då han kommer vara borta i 6 veckor. Det höll på att fällas en massa krokodiltårar men de uteblev till slut. Hon tror att jag också är ledsen över att han åker, men det är jag inte. Vi kids är uppvuxna med att ha en pappa på sjön så för oss är det inget konstigt. Visst, vi var jätteledsna när han skulle åka när vi var mindre men i takt med att man blev äldre förstod man också att han kom tillbaka efter x antal månader...så jag vet hur hon känner min älskade tös.

Nu börjar det bli dags för kaffe..är hemskt kaffesugen och sen ska jag förstås även kolla till glassen så den sköter sig där inne i frysen  =)

Ajöken..

Lite smått och gott..och flum..

Timmen är vääääldigt sen egentligen (klockan är strax efter 2 på natten) men inte för mig. Är en jädrans nattuggla som trivs väldigt bra med att sitta uppe och uggla och antingen sitta här framför datorn eller slöglo på nån film man redan sett femtielva gånger..typ..*S*

Såg filmen Rallybrudar med bland annat Eva Röse, Janne "Loffe" Carlsson och Maria Lundqvist (?) häromdagen och den var bra tycker jag..bitvis mycket rolig.. =) 
Har under min mammaledighet sett en hel del filmer på kvällarna. Har nog sett Hairspray tillräckligt många gånger nu tror jag (mest stora tösen som vill se den), men jag gillar den pga musiken och det underbara rollspelet av John Travolta som frun Edna Turnblad...*S*  Sen har jag nångång även känt mig lite nostalgisk och sett Grease och Dirty Dancing.. Kommer ihåg att jag som 9åring satt och såg Dirty Dancing på Filmnet (det som idag är typ canal+) och tyckte Patrick Swayze var såååå snygg och att det på det hela taget var en romantiskt film..haha. Den är fortfarande bra och jag tycker fortfarande Patrick Swayze var snygg i den filmen, men på ett mer vuxet och moget plan..(jodå, jag har blivit mogen..iaf vissa dagar i veckan..*S*)

Förutom nostalgi trippar i filmens värld, där även Emil i Lönneberga och Madicken ingått, har jag börjat på allvar kämpa med alla jävla överflöds kilon jag har sedan många år..och knepet är väldigt enkelt och går ut på att äta så få kolhydrater som möjligt men desto mer fett. Låter kanske knasigt men på 3dagar har jag tappat nästan 2kg och min älskade pappa som kört med det här i ca 3månader har tappat ca 25kg! Är mycket stolt över honom!! =)  Har andra släktingar som gått ner framgångsrikt så nu jäklar kämpas det på blodigt allvar här hemma *S*

Visserligen har jag alltid resonerat som så att duger jag inte som jag är får det vara..alla kan ju inte vara smala som pinnar utan det ska vara variation..Men idag är det en sån himla kroppsfixering så det är nästan sjukt och även fast jag nog aldrig lär bli pinnsmal så kanske man kan gå ner nån storlek i kläder iaf så man börjar tycka det är kul att köpa kläder..hoppas även klädbutikerna inser att alla inte är stöpta i samma form och tar in lite mer variation på kläder för oss som inte direkt drar 36/38 i klädstorlek. De får gärna ta bort mer av det storblommiga också som får en annan att se ut som en jäkla ladugård..men för att säga som Tony Richardsson (eller rättare sagt Robert Gustavsson som Tony): Nä, jag är inte bitter
Förutom att jag börjat med ovan nämnda metod så var jag ute och gick en rejäl promenad i det vackra vädret som var i söndags (sen har nog solen gått och gömt sig är jag rädd..) och det var hur skönt som helst att promenixa och ha rätt god fart på dojjorna och musik i öronen =) =). En låt jag fann väldigt bra att gå i takt till var låten  Anotherone bites the dust med Queen..(lite osäker på stavningen av låten, men orkar inte leta rätt på cd-fodralet just nu)

Funderar på att göra något kul med stora tösen imorrn..var på ÖB med henne idag och hittade då lite sånna där piprensar grejsemojser(=grejer) och lite annat små pyssel. Köpte dock inget men tror jag ska göra det imorrn så vi kan pyssla lite hon och jag. Annars får jag lov att inviga min symaskin jag fick på min födelsedag! =) 
Tror jag önskat mig en symaskin de senaste 9åren iaf och i år fick jag äntligen en av mina älskade bröder och deras sambos..även fast jag inte är superbäst på att sy så gör jag iaf tappra försök och lyckas ibland även över förväntan haha. Felicia fick en leksaks symaskin (jodå, man kan faktiskt sy lite med den) när hon fyllde år och hon har väntat och väntat o  åter väntat på att vi ska sy tillsammans så vi får väl se hur morgondagen ter sig.. =)

Nähepp, nu är det nog sängdags såhär när klockan är nästan tre på natten och försöka sova lite..om det går..=)

Natti natti

Tandlös tös..och flitiga jag

Äntligen har Felicia vågat ta ut sin vääääldigt lösa framtand. Den har varit så himla lös att hon inte vågat äta en macka ens engång..*s* Men nu har hon 3 gluggar iaf =)

Förra året tappade hon två tänder i nedre käken och nu har hon tappat två till inom ett dygn (en i nedre käken och en framtand i överkäken..*L*) så för andra natten i rad kommer "tandfen" dyka upp när hon sover.. =)  Felicia har lagt sin tand så fint i ett glas med vatten så tandfen kan ta den och lägga dit en peng istället..kommer själv ihåg hur spännande det var när man tappat en tand (jodå, "tandfen" fanns även på min tid för 100 år sen..*S*) och hittade en peng nästa morgon för vart hade tanden tagit vägen?? Måste nog säga att min kära mamma var väldigt skicklig..och dessutom har tandfen åter gjort sin entré i Lindsdal de två gånger Felicia tappat en tand där. Kan ju säga att tösen är mycket intresserad av hur tandfen kunde hitta hennes tappade tänder där..haha

Idag har jag varit flitig må ni tro..städat och tvättat en jädrans massa tvätt (det märks att man har två barn..*L*). Skulle fått besök av nån försäkrings nisse från Skandia för att se och jämföra priser på sk barnförsäkringar (de ringde mig och inte tvärtom..), men tror ni den jäkeln kom??!!! Nope, klockan slog 15 som var den avtalade tiden och när klockan var 15.45 hade hon fortfarande inte dykt upp så då ringde vi till försäkringsbolaget. De blev lite sura på oss när vi sa att vi hoppar över alltihop för man kan ju tycka att hon kunde ringt och talat om att hon var försenad..jaja, shit happens all the time.

Men vi får väl se positivt på det hela..lägenheten blev städad (jodå, den skulle ändå bli befriad från sitt tillfälliga bombnedslag och slippa se ut som tredje världskriget)  och det känner vi oss mycket nöjda med =). (var sjuka förra veckan och fick tillbaka tillräckligt med krafter först igår..dumt med kräksjukan tycker vi, men nu är den avklarad iaf..*L*)
Nu suger det i magen lite så det är nog dags att pimpla lite mer kaffe tror jag och käka några pistage nötter..mums..

När kommer våren??

Såg igår en skymt av att våren var på väg..solen sken och fåglarna kvittrade. En ensam liten krokus kikade stillsamt mot oss från rabatten och man tänkte lyckligt att : Nu jäklar är våren på intåg!  Men vad sjutton händer sen?? Jo, regnet börjar falla ner idag och sen började det snöa också minsann! Felicia var så klart överlycklig, men en annan var inte lika glad. Visst, det är fint när snöflingor singlar ner men nu vill jag faktiskt ha vår!!

Har förr alltid gillat snön och blivit näst intill barnsligt förtjust när den kommit, men nu är jag inte lika förtjust..ok om den kommer typ en gång och inte i flera omgångar tycker jag om den men sen får det räcka.. Är det ett tecken på att man börjar bli gammal eller nåt??? Är 30år, förlovad med samma kille/man sedan 10år och har två barn..och är väl rätt nöjd med livet på det hela taget. Ok, lite mer pengar på kontot varje månad skulle inte skada och ett mer välbetalt jobb skulle inte göra så ont att ha direkt.

Nä, nu ska jag och min kaffemugg vänta in att snön försvinner igen så våren kan göra sin entré..
Tjing på er!

Det regniga vädret gör mig inte gladare...

Är irriterad idag..på chefen.. Har en sån obeslutsam chef så det är nåt otroligt och nu syftar jag inte på sambon för han gör som jag säger..typ inte alls..*s* (har inte dresserat honom riktigt..*S*)
Har varit mammaledig fram tills igår och nu ska sambon vara hemma en månad och sen blir jag nog mammaledig åtminstonne en månad till eller så. Tänkte iaf att jag skulle passa på att hoppa in och jobba lite och ringde chefen idag för att höra om jag kanske behövde fräscha upp kunskaperna lite på kvällen men hon vill avvakta och använda den timvikarie hon har som redan tar alla jobb hon har möjlighet till så jag känner mig inte direkt önskvärd. :-(

Hatar att behöva gå igenom samma procedur för femtielfte gången och söka jobb.. kan inte bara nån knacka på dörren, räcka över ett anställningsbevis att skriva under och GE mig jobbet?? Fasen vad smidigt det vore..och bekvämt för då slipper jag ju de där idioterna på arbetsförmedlingen som ändå aldrig hjälpt mig. Nä, tacka vet jag telefonkatalogen och att ringa runt själv när nu ingen knackar på dörren och ger mig ett jobb.. En handledare på af blev nog lite förnärmad när han en gång frågade vad jag hade för förväntningar på af och vad jag trodde de kunde hjälpa mig med och jag svarade att de inte kunde hjälpa mig alls för det hade de aldrig gjort..haha

Nä, jag har jobbat inom vården sen efter studenten 1998 så det är nog hög tid att vidga vyerna åt andra håll. Har varit både personlig assistent och vårdare..förutom att jag är undersköterska då förstås. Visserligen gillar jag att jobba inom vården trots urkass lön men trots att jag nu verkar stå utan jobb så fullkomligt vägrar  jag göra det en har föreslagit för mig och det är att jobba på samma ställe som min mamma! Det skulle kunna ses av hennes jobbarkompisar som om hon fixat in mig och serverat mig ett jobb på ett jäkla silverfat. Har alltid fixat mina jobb på egen hand utan inblandning från någon som fixat och trixat in mig och det är jag rätt så stolt över.. =)

Ojoj..det här är inte min dag..märker det på humöret så det är nog bäst jag avslutar skrivandet här innan tredje världskri

RSS 2.0