You tube..i´m in looooove..

Japp...det är faktiskt riktigt..eller nästan iaf. Har nästan blivit kär i den internet sidan! =)

Jag har kollat på den sidan tidigare men det är först nu jag hittat så många goa låtar så det liknar ingenting. You tube är rena rama skattkistan med sin låtskatt.
Lyssnar mycket på 80-tals musik så det är det jag mest söker på men även en del 60-, och 70-tals låtar.

Har du ännu inte kollat in sidan så rekomenderar jag att du gör det...film klipp, musik mm mm..finns så mycket och kanske blir du också lite smått kär i you tube som jag.. ;o)
Nu ska jag kika på tv och sen se vilka fler godbitar you tube har att erbjuda =).

Bye bye..o trevlig allhelgonna helg eller som det heter nu mer: halloween..ett av de största jippon som finns i USA..

(pssst...sidan har adressen www.youtube.com )

And now the hell broke loose..

Stora tösen blev innan man hann blinka trotsig som sjutton och pga hur hon svarar en och vägrar lyssna blir man givetvis arg. Vad gör hon då? Jo, blir 2 gånger värre minst..så helvetet tycks ha brutit löst just nu.
Är man dessutom trött blir saken inte mycket bättre..å herre jisses, när är trotsen slut??? Orkar inte med mer trots snart, men det är väl som min mamma sa en gång: Först kommer 3års trotsen (kom när tösen var 2,5år...) och sen följer 6års trotsen och sedan blir hon tonåring så..när hon är 19-20 ungefär.
Tröstande ord eller hur?? *s*

Nåja, jag hoppas lillfisen inte blir likadan i sin trots för då tar jag semester som mamma och åker lååååångt låååångt bort för ett tag så kan alla förståsig påare ta över min roll för det jag berättar ibland tros det inte på och nästan förringas för huuu så hemskt att låta sitt barn gå in på sitt rum tills det känner att det kan uppföra sig. Äsch, jag blir så trött på att alla tror sig veta bättre än vad mamman till barnet gör så nu lyssnar jag egentligen mest med ett halvt öra, säger jaha och nähä och så är det bra med det..

Nu ska jag försöka för femtielfte gången att få stora tösen att göra som jag ber henne om..å härliga sexårs trots..not..

Orättvist

Ja, det är just vad livet kan vara! Har följt en blogg där en mamma skrivit om sin cancersjuka son Elton. Han har kämpat sig igenom tuffa behandlingar sedan februari i år, men igår den 24/10 somnade denna lille kille in. Han fick bara bli 2år och 3månader gammal =(

När man tänker på denna hårda kamp både han och hans familj fört för att han ska bli frisk blir man närmast förbannad för att de gamla man har hand om på jobbet ibland blir en bra bit över 90år och ibland vill de bara lämna detta liv, men livet vill inte samma sak. Sen finns då dessa små hjältar och hjältinnor som kämpar mot en så hemsk sjukdom som cancer och de hinner knappt börja leva sitt liv innan livet överger dem..jag kan inte säga att jag förstår hur det känns att förlora sitt barn, men jag kan tänka mig hur hemskt det skulle vara att göra det och hoppas innerligt att jag slipper vara med om det.

Sen har min mamma en arbetskamrat vars lilla barnbarn som fyller 4år om två månader ligger döende. Denna lilla flicka fick en allvarlig hjärnskada vid förlossningen och denna skada innebär att det barn som drabbas blir max 8år men hon kommer förmodligen inte ens komma i närheten av att få fylla 4år. Kanske har hon redan förlorat den kamp hon fört ända sedan hon föddes? Jag vet inte än men när beskedet kommer, för det kommer att komma, om att hon fått somna in kommer jag krama om mina barn extra hårt, precis som jag gjort ikväll.

Mitt i all denna sorgsenhet när ett sjukt litet barn somnat in och lämnat ett stort tomrum efter sig tänker jag ändå som så att denna lille kille eller tjej kommit till ett bättre ställe där det busas och de får göra allt de kanske aldrig kunnat göra pga sjukdom. Änglabarnen är många och jag hoppas de alla busar och leker med varandra under många skratt =)

Jag tror inte på gud, för hur ska man kunna göra det när allvarliga sjukdomar drabbar barn som knappt hunnit uppleva livet? Ödet tror jag mer på i så fall även fast det kan vara minst lika grymt.

Inget upplyftande inlägg det här, men denna kväll känns inte så upplyftande..så jag går och lägger mig tror jag och morgondagen kommer jag bara njuta av tillsammans med mina älskade barn..

Pencillinätning, tråkigt väder och två månader till jul..

Japp, det är så läget ligger till just nu. Ungarna var sjuka förra veckan (Emma 2dagar och Felicia 3dagar) men även jag åkte på en släng av feber. Jobbade i måndags kväll och kände mig konstig i kroppen när jag kom hem efter avslutat pass. Frös och hade ont i kroppen så då blev det till att ta tempen och jodå, 38,5 visade den så det var bara till att knapra alvedon och så kikade jag mig i halsen också då den kändes en anings tjock. Tjohooo säger jag bara..var röd som ett stoppljus och hade vita prickar..lovely. Läkarbesök i onsdags visade inga tecken på halsfluss enligt deras halsprov (tror dock inte de träffade rätt..) men sänkan var förhöjd, så jag fick pencillin som jag nu ätit sedan i onsdags tre gånger om dagen så det är en rätt saftig kur jag fick men halsen känns ju bättre iaf =)

Idag är det söndag och jag hade nog tänkt sticka näsan utanför dörren och ta en liten promenad men vädret är grått och trist med lite regnstänk då och då så det blir inget av med den där promenaden. Ska åka till mina föräldrar istället tillsammans med sambo och barn...mycket mysigare än att gå ut i detta tråkiga väder. Alla har väl hört uttrycket: Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder? Jag har hört det många gånger sedan jag var liten men inte får det mig att gå ut för det när regnet står som spön i backen eller vinden blåser kallt samtidigt som det faller regndroppar lite så där planlöst.. Går gärna ut, tro inget annat, men jag tycker inte det är särskillt mysigt att traska omkring när vädret är dåligt.  

Så har vi också kommit till slutsats att det är 2 månader kvar till jul och jag erkänner villigt att jag längtar tills vi får in en riktig gran och då gärna en kungsgran med tjocka, vackra barr som inte faller av så fort man kastar en blick på granen och titta på alla fönster där det i de flesta fall lyser en stjärna eller adventsljusstake. Här hemma har vi nästan uteslutande adventsljusstakar och det har sin charm..verkligen=)
Men innan det kan bli jul så kommer lucia till oss och Emma ska för första gången få vara antingen lucia eller tärna..eller kanske pepparkaksgumma när det vankas luciatåg på dagis måndagen den 14/12. Undrar om Felicia och hennes kamrater i förskoleklassen ska ha något liknande. Detta är säkert något vi snart får reda på för självklart vill vi gå på det luciatåget också om det blir något. Frågan är bara om alla flickorna vill vara lucior eller om det blir uppdelat så att någon är lucia och resten av flickorna är tärnor och pojkarna stjärngossar o tomtenissar?

Nu ska jag göra mig lite gott te tror jag. Köpte ett te här i stan inne i en presentaffär som säljer kaffe, te, fina burkar, marmelader, ljus, ljuslyktor, choklad mm mm. En riktigt mysig liten affär är det och jag köpte denna gång ett te som heter Rosa Pantern som har en smak och doft av lakrits och hallon..inte alls dumt och något att rekomendera då smaken av just lakrits är väääääldigt mild..helt perfekt =)

Önskar alla en fortsatt trevlig söndag..


Oväntat besök två gånger om..

" Hej älskling...vet du, vi måste städa lite imorrn..." börjar  sambon sitt samtal när han ringde mig i fredags när jag var på väg hem från jobbet.  " Eh..jasså, vad då da?" säger jag och tror nåt av barnen kräkt i sängen eller så  då lilltjejen var sjuk. "Vi får storfrämmat" får jag till svar och detta främmande var min svärfar G som skulle komma på besök igår.

Jag som tänkt ha den mest lugna o slöaste helg ni kan tänka er med bara en middags bjudning hos mamma o pappa på agendan fick städa en smula och sen bar det av mot Kalmar o hämta svärfar med kvinnligt sällskap på hotellet de valt att övernatta på för vidare färd ut till mamma o pappa som välkomnade de oväntade gästerna (jodå, jag förvarnade..*s*) och bjöd dem på mammas goda pannbiffar med lök, sås, potatis o lingonsylt samt till kaffet en smarrig äppelpaj.

Efter detta stannade flickorna kvar under natten hos mamma o pappa medans vi åkte hem (svärfar med sällskap åkte till hotellet innan de åkte till hennes dotter på besök) för en lugn lördagkväll. Slötittade på tv och hade det gott bara jag o sambon innan sängen lockade till sig oss för lite sömn.

Klockan 03.35 väcktes jag av att någon gått in på vår altan och stod o knackade försynt femtielva gånger på altandörrens fönster och tog lite i handtaget som var låst som tur var. Väckte sambon och kände fullkomligt hur hjärtat bankade 2meter utanför kroppen för vem  vill bli väckt så?? Inte jag iaf. Idioten som stod utanför kom med förklaringen att hans tjej bor på nån våning i huset och han kunde inte komma in genom porten o så funkade inte hans mobil. Sambon var lagom road och stängde igen dörren med en smäll. Detta fick dock inte den lilla kärlekskranka saken att gå sin väg så jag sa åt sambon att öppna dörren o säga att jag skulle öppna porten genom att trycka på dörröppnaren i korridoren. Efter allt detta slog hjärtat fortfarande 2 meter utanför kroppen och jag reagerade på varje ljud som kom till mina små öron..för tänk om han försökte bryta sig in i lägenheten? Med tanke på att han försökte öppna altandörren visste man ju inte vad han tänkt ta sig till så jag kan inte påstå att min sömn blev särskillt god efter det.

Skulle jag träffa på den kärlekskranke idioten till kille skulle jag uppmana honom att använda djungeltrumman istället om mobilen är kass..o säga att han minsann är ett äkta pucko.

Nåväl, dagen artade sig rätt bra ändå. Svärfar kom hit på en kort visit med sitt sällskap och fick en kopp kaffe och sen åkte vi och hämtade töserna innan vi hämtade G och hans sällskap på hotellet. Åkte till Stekhuset inne i Kalmar (en restaurang med superduper god mat och trevlig service) där svärfar G bjöd mig, sambon, barnen samt sitt sällskap på middag och vi fick ta vad vi ville ha utan att tänka på vad det kostade =). Jag tog en pepparplanka som består av oxfile med pepparsås och gratinerad potatispuré (mos alltså) på en planka..ungefär som plankstek alltså men med pepparsås till..gott som fasen är det iaf.

Efter denna trevliga dag med middag och trevligt sällskap bar det hemåt då töserna var trötta och när jag skulle säga godnatt till stora tösen visar det sig att hon har feber..lillfisen hade feber fredag o lördag så jag hoppas stora tösen klarar sig lika bra. Ledsen över att inte få gå till skolan imorrn är hon iaf stackarn.

Nu ska jag göra iordning extrasängen och lägga mig inne hos henne i hennes rum för ensam får hon inte vara när hon har så hög feber som nästan 39 grader..när barn får feber stiger den ofta fort uppåt på skalan så man vill ju ha lite koll..
Sambon har tagit vab (=vård av barn) imorrn och själv ska jag jobba men mina tankar är nog mer hemma hos min sjuka tös än på jobbet imorrn..så jag funkar liksom.

Ha en trevlig måndag imorrn vare sig jobb, studier eller ledig dag väntar =)

Ajöken

Hösten är här..blåsten likaså och kylan..

Nu är det den 5/10 år 2009 och go vänner, hösten är här på allvar nu! Det har varit kallt och blåsigt denna helg som var och man trodde nästan man skulle blåsa bort så fort näsan stack ut genom dörren..men eftersom jag skriver det här klarade jag mig ifrån att blåsa bort likt Mary Poppins med sitt paraply i högsta hugg.

Jobbade i helgen och de gamla damerna och herrarna hade nog gärna gått ut, men inte sjutton gör man det när det regnar och blåser kallt. I fredags när jag skulle köra stora tösen till skolan på morgonen fick rutorna på bilen skrapas och det var inte så skoj. Ännu mindre kul var det i onsdags morse när jag skulle till jobbet och skulle lämna barnen på förskolan respektive fritids tidigt att isen på bilrutorna satt hårt så in i norden. Efter mycket om och men blev dock rutorna isfria..tack och lov.. =)

Idag väntar närmast att i snålblåsten och kylan i den, ett besök hemma hos mamma för mig och töserna när jag och lillfisen hämtat stora tösen i skolan. Tycker alltid det är trevligt att komma hem för en stund till barndoms hemmet. Min lillebrors hundar är också där idag så en massa bus med dem kommer det nog också bli har jag en känsla av..

Nähepp, det här blev ett lite rörigt inlägg, men det är så jag är..skriver det som dyker upp i huvudet så mina inlägg blir inte alltid så logiska och kanske bra som var min ambition från början. Jag har skrivit förr att detta är min blogg och jag skriver vad jag vill i den..logiskt eller inte.
Nu ska jag sätta lite färg i ansiktet och fixa till håret så man kan visa sig ute..tidigt på morgonen när man lämnar barnen är det helt ok att se ut lite som troll i skallen med håret lite sådär myspysigt på ända åt alla håll och kanter..är ju småbarns mamma. Att barnen ser bra ut i sina kaluffser är i de sammanhangen viktigare..jag lämnar ju bara och åker hem igen såvida jag inte ska jobba tidigt för då fixar jag till mig lite innan jag väcker barnen för sen finns det ingen tid att göra sånt.

Önskar alla en trevlig måndag =)

Ajöken

RSS 2.0