Varmt inne..och ute..

Nu har sommaren kommit på riktigt allvar hit. Är över 25grader ute och inomhus är det inte mycket svalare. Hade varit skönt att åka nånstans och bada och helst då inte gå upp ur vattnet på hela tiden (japp, jag är varm idag..*s*), men jag ska jobba inatt och imorgon natt också så jag känner inte för att åka nånstans.

Helgen som varit har gått bra att jobba (jobbade ju fredag o lördag natt). Var lugna nätter och det är på både gott och ont..lite larm och allmänt spring från oss nattugglor på stället i Kalmar skulle kanske fått det resultat att jag inte var så trött som jag var när jag körde hem. Visst, jag är en sån person som blir superduper skärpt när jag satt mig bakom ratten hur trött jag än är innan, men det är aldrig nice att vara så trött så man nästan skulle kunna somna mitt i ett steg..

Nåja, det var helt underbart att komma hem i både lördags och igår morse, säga till sambon att jag var hemma, notera hur gott barnen sov i vår säng och sen bara slänga av sig kläderna och praktiskt taget dyka ner i Felicias säng som hon lånade ut till mig..tror jag sov redan innan huvudet landade på kudden..hahaha

Nu verkar det dra ihop sig till lite bad för töserna i den uppblåsbara bassängen vi har (ni vet, en sån där hederlig som man köper på ica o blåser upp själv..ingen som rymmer x antal tusen liter..). Sambon har precis fixat på altanen så de får bada i bassängen där istället för ute på vår lilla gräsplätt. Blir lite mer lä på altanen och vattnet är tempererat eftersom vi tar från kökskranen med hjälp av vattenslang..smidigt och väntan blir allt annat än lång för våra små prinsessor och guldklimpar.

Ha en trevlig dag i solen!
Kram =)

Soooooool och varmt

Idag har vädret varit otroligt fint! Några små tunna och vilsna moln hade letat sig fram på den i övrigt molnfria himlen men det gjorde inget. Det har blåst ute också men inte några kalla vindar utan sådär härligt ljumma sommarvindar =)
 
För övrigt sitter jag uppe helt allena medans de andra sover. Felicia somnade nog för inte så värst länge sedan och det gjorde nog inte Theo eller Emma heller. Felicia brukar springa uppe några gånger innan hon somnar för hon är som de flesta nyfikna 6åringar är..hon bara måste fråga något som egentligen skulle kunna vänta tills morgonen och så bara måste hon dricka lite vatten också..*skrattar* Barn är så härliga och jag har aldrig ångrat för en sekund att jag skaffade dessa underbara töser. De var inte plannerade (inte till 100% iaf..vi sa bara att händer det så händer det..) men älskade från första stund, både när de fortfarande befann sig inne i magen och när de sedan hade sett sitt första dagsljus. Minns hur första sparken kändes och då blev man medveten om att det fanns en liten krabat där inne som vände o vred på sig. Felicia sparkade som mest när vi spelade musik och höll igång hyffsat mycket på kvällarna medans Emma var mer aktiv på nätterna och ibland även på dagarna men det var lite olika. Att vi inte visste vad det skulle bli för något, förutom ett barn då förstås, var väldigt spännande och vi hade både ett tjej och killnamn "färdigt" innan förlossning. Blev tillfrågad om jag ville veta könet på barnet om de kunde se det men det ville jag inte. Skulle ju förtagit all spänning och väntan som jag tycker är tjusningen med en graviditet.. =)

Ska jobba natt imorgon och på lördag eftersom chefen i Kalmar hade lite kris och frågade mig så snällt om jag ville jobba de nätterna istället för det kvälls respektive dagpass jag hade egentligen, och nattuggla som man är tackade jag förstås inte nej. Felicia ser redan fram emot att få ligga och sova i min säng imorrn när jag är och jobbar. Vi brukar göra så att hon får sova där när jag jobbar på nätterna om hon vill förstås (vilket hon brukar vilja) och i annat fall brukar hon få sova mellan oss om hon drömt något "dumt" (mardröm alltså).  Emma sover mest i sin säng men om hon vaknar vid 3 på natten brukar vi ta över henne till oss och det brukar inte ta lång stund förän hon sover igen.

Nu när det varit så varmt de sista dagarna har det varit varmt i sovrummet på nätterna så det är inte många nätter Emma inte vaknat vid 3-3.30 på natten/morgonen. En annan kan knappt sova heller när det är för varmt för det känns bara som om allt klibbar fast på kroppen..

Nähepp, det här inlägget blev lite flummigt och kanske lite rörigt också men det bjuder jag på...*ler*
Ska sätta mig i soffan med lite kall dricka och slötitta på någon film tror jag innan det är dags att sova en stund. Blir till att vila lite framåt eftermiddagen imorrn (eller idag för att vara mer exakt..) så jag orkar jobba 10.5 timme. Brukar inte vara några problem för jag är van vid att jobba 14timmars pass ibland på förra jobbet respektive 8,5 timmar så det här blir en piece of cake.. ;-)

Dags för denna nattuggla att sätta sig och glo på film..tror jag ska kika på Pretty Woman eller någon annan bra film från ens tonårstid..

Kram

Härliga sommar

Midsommarafton bjöd på blandat väder precis som den gjort de senaste åren, men mestadels sken faktiskt solen på oss. Mamma, jag och flickorna besökte Skällby och Felicia dansade kring den resta midsommarstången tillsammans med en av mina svägerskor, hennes brors sambo och deras älsta dotter som är ett år äldre än Felicia. Sen fick Felicia rida på en ponny vilket hon tyckte mycket om och sen tittade vi på djuren och var en stund i en lekpark som ligger brevid innan det var dags att dra sig ut till Lindsdal för att äta lite mat. Knappt hade man hunnit sätta sig ner innan regnet bara öste ner en stund. Sen var det åter uppehållsväder.

På midsommardagen jobbade jag på en demensavdelning på Vasallparken (nytt boende i Kalmar som går i privat regi) mellan 15-21 och sen var jag ledig i söndags för att åter jobba i måndags mellan 8-13.30. Meningen var att jag skulle varit ledig igår, men blev tillfrågad om jag kunde jobba mellan 7-16 och det ställde jag upp på. Var helt slut när jag kom hem igår och man kunde nästa tro att ett par av de dementa på den avdelningen följt med mig hem för jag kunde höra deras röster ibland o då mina vänner är man trött.. Jobbar härnäst på fredag o lördag och sen börjar mitt semestervik på natten på måndag. Ska bli skönt att jobba natt. Är trots allt en riktig nattuggla som gärna sitter uppe länge..

Sommarens vackra väder har kommit också och jag tror termometern ute har visat på runt 22grader de senaste dagarna. Härligt!!! =)
Idag har det varit för varmt så jag har ännu inte stuckit näsan utanför dörren men ska göra det hade jag tänkt mig. Utanför där vi bor är det just nu lite aktiviteter man kan prova på och har så varit hela eftermiddagen och nu är det korvgrillning och massor med folk helt plötsligt..är nog rätt typiskt för smålänningar det där. Gratis mat tackas det inte nej till i första taget. Nu inte sagt att alla är sånna men rätt många har man sett som trängts runt den där grillen för att få sig en gratis korv..haha.

Nu ska jag ta mig lite kaffe och sen blir det mat. Töserna har redan ätit och det som stod på menyn idag var isterband med dillstuvad potatis till. Själv har jag inte varit hungrig och jag brukar ha svårt att äta när det är för varmt, men nu när det börjar kännas lite, lite svalare kan det nog gå att äta något. Sen ska vi ta kväll med lite tv tittande (om det nu finns något att se på förstås...) och ha allmänt mysigt. Att mysa är något av det bästa Felicia vet och det kan vara veckans alla dagar och behöver inte innebära något speciellt..kan bara vara att man tittar på någon film med henne, att hon får lite glass eller vad som helst just då.

Ha det gott i sommarvärmen! =)
Kram

Midsommarafton 2009..

Så var då midsommaraftonen detta år 2009 här. Halva året har snart gått och vart har dagarna och veckorna tagit vägen? Känns som om tiden bara flugit förbi, vilket den säkert gjort också..

Denna midsommarafton ska inledas med att jag har hand om tvättstugan om ett litet tag och sedan framåt lunch någongång antar jag (ev lite senare än just lunch) ska jag och töserna åka till mamma och ha ett stilla firande med henne. Kanske blir det ett litet besök på Skälby så barnen får se djuren som finns där, men det är bara om vädret tillåter. Regnar det är det inget kul att gå där. Visst, det finns regnkläder till dem och paraply till en annan men ändå. Theo ska jobba, men det är inte första gången vi inte firar midsommar ihop..eller firar o firar..man äter lite sill o nypotatis/färskpotatis (nubben hoppar jag över) och sen kanske lite jordgubbar..that´s it och det räcker.

Har aldrig tyckt det varit det allra minsta spännande att ha holabaloo fest på midsommar för varför ska man det?? Många som är yngre än jag själv är, och då är jag ändå inte lastgammal, tycker det är hur coolt som helst att festa järnet. Fast det är klart, nyår är likadant..men fulla ungdomar som inte riktigt har koll på läget och som skjuter raketer..nä, det gillar jag inte. Visst, man får festa så mycket man vill, men måste man låta nån av de mest onyktra skjuta dessa raketer som varje år skadar så många människor?? Nåja, de blir väl också vuxna nångång så småningom.. =)

Hmm...det låter som om jag aldrig varit vare sig ung eller onykter men det har jag. Skillnaden är väl bara att jag alltid vetat hur mycket jag tål att dricka innan någonting i kroppen gör att det inte går att ta en endaste klunk till hur god dricka det än är..rätt skönt att ha den spärren även fast man stött på människor som inte fattar att jag inte vill ha mer utan försöker pracka på utan att lyckas det minsta med att få mig att dricka mer och jag kan ärligt säga att jag är stolt över mig själv för det! *ler*

Nåja, håller tummarna för att vi får vackert väder och att många i detta vackra land får en härlig midsommar..så nu önskar jag er alla en riktigt glad midsommar!!

Kram =)

Borde va trött..

Har sovit tre timmar natten (eh...morgonen är nog mer rätt att säga) till idag..(eller igår..what ever..). Somnade, efter en trevlig pratstund med en fd arbetskompis, strax efter klockan 03 och sen vaknade Emma strax efter kl 06..blev inte direkt överlycklig över detta, men å andra sidan kan inte min lilla tös hjälpa att hennes mamma är en nattuggla av stoooora mått..*skrattar*

Annars, förutom brist på sömn, så har dagen varit helt okej faktiskt. Pratade med enhetschefen för det nybyggda äldreboendet i Kalmar idag och kunde under samtalets gång räkna ut att jag ska jobba 7 veckor nu i sommar fördelat på 2 stället..tjohooo säger jag bara..det är ju (för att använda dagens språk) "fett" bra..*skrattar* 
Alltså, när jag hör ungdomar snacka idag (märk väl att jag inte är lastgammal!) blir man förundrad över vilka ord de använder..fast det blev nog å andra sidan de som var i den ålder jag är nu när jag var tonåring o gick i plugget. Minns en period på gymnasiet då de flesta elever, inklusive undertecknad, sa "typ..å de då va" och ordet "liksom" var väldigt vanligt förekommande och vanebildande..haha. Försökte ett tag att inte säga ordet liksom men det var svårt som fasen..vissa ord är fruktansvärt vanebildande och jag kan tänka mig att alla de som använder ordet "fett" inför var o varannan mening har glömt att man kan säga riktigt istället..så istället för "fett häftigt" kan man faktiskt, hör å häpna, säga "riktigt häftigt".. =)

 Har en kusin som när han var yngre höll på att säga ordet (eller är det ett ord egentligen?? Kanske bara en förkortning..) ba efter varje jäkla mening..o gärna i dem också. Det kunde vara så här: "Å jag ba å dom ba tar ni kort ba.." hahaha.

Nähepp nu ska jag ta en date med sängen tror jag...seg o trött som fasen.. Just det ja, nu har det blivit fredag igen! Fasen vad härligt, men vart tar tiden vägen egentligen..?? Å nej, kom på en sak till (sängen får vänta nån minut till)..har ju glömt pussa lite extra på min sambo idag..vi har varit förlovade i tio år nu ju! (förlovade oss den 11/6-1999 efter 4 månader ihop). Tror jag ska störa hans skönhets sömn lite grann o ge honom en liten puss..det kan han gott få..*ler*

Älskar dig Theo...trots olikheter på många plan så passar vi ändå ihop på något sätt..om inte annat är våra två underbara töser ett lysande bevis på detta..o att "olyckskorparna" fick på näbben känns jävligt gott..! Skilde ju 46 mil mellan oss när vi träffades o blev ihop och det var en del som inte trodde det skulle hålla, men det gäller att alltid ge och ta när det skiljer ett par mil, men även annars..det är upp till båda att hålla förhållandet vid liv..och det tycker jag vi lyckats bra med! Tack för att du står ut med mig älskling..Älskar dig idag, imorgon, för evigt.. PUUUUUUUUUSSSSSSSSSS...!*ler* <3 <3

Sådär ja..en liten kärleks förklaring är väl alltid trevlig att både ge och få..eller vad tycker ni??? =)
NU ska sängen få en date med mig..och jag hoppas att jag får sova gott och att det inte börjar åska inatt..(gillar inte åska på nätterna)

Natti natti..
Kram =)

Sommar eller höst? Nu får nog vädergudarna bestämma sig..

Jag trodde att det var sommar på gång men har nog tänkt om idag om det. Hela dagen har det regnat här o blåst lite så jag tror det är mer höst än sommar just nu..tråkigt som f**n är det iaf.. verkar inte som om vädergudarna kan bestämma sig för om sommaren ska vara här eller om hösten redan ska göra sig påmind..make your fu**ing mind up please!!!
Känns som om det är läge att bara lägga sig i sängen med en bra bok och ha barnen nära och bara mysa. Theo jobbar till ca 22 ikväll så det är bara jag och töserna hemma. Ska strax fortsätta sy en kappa till Felicias fönster..har iaf fixat så kanterna inte frasar sig..nu återstår bara resten..*s*

Måste nog fixa mig lite te också..börjar känna mig lite irriterad i halsen..o tid att bli sjuk har jag ont om.. Eller det brukar man som mamma ha..papporna kan krypa ner i sängen o glömma allt som händer runt omkring dem har jag märkt även fast Theo blivit betydligt bättre på att se efter barnen när jag är sjuk. Fast smidigast var det nästan när vi alla fyra var sjuka samtidigt..även fast kräksjuka inte är så nice att ha.. Men att ligga till sängs med illamående o en mage som kunde mått bättre i 1½ dygn var helt tillräckligt. Kändes som om man blivit överkörd av en ångvält efteråt..

Näpp, nu önskar jag alla eventuella läsare en fortsatt trevlig måndagkväll.

Kram =)

En kortis bara..

Känner inte för att blogga idag, men kostar på mig att slänga in en liten kortis bara..
Var på studentfiranade i fredags och det var trevligt och presenten från mig och min lilla familj var uppskattad. Hade köpt en skål i frostat glas med små korta "streck" på i svart o grönt (glaset var frostat) samt två matchande ljuslyktor på glas shopen vid Nybro glasbruk. Själva bruket är inte kvar men shopen är det. Nåja, bor man mitt i glasriket kan man ju köpa sånt för om jag köpt det jag tänkt först hade hon fått hur mycket smycken som helst.

Nåja, hon var nöjd och glad över att ha tagit studenten och för att vi kom för att fira henne.
Nu ska jag bosätta mig i soffan ett tag till tror jag..dagen går i slowmotion o det känns som om jag festade runt igår, men det har jag inte gjort. En cider till maten bara var det enda med alkohol som jag drack igår..

Ha en trevlig söndag..

Kram =)

Present till blivande student

Yes, yes, yes...nu är minsann present inhandlad till mitt kusinbarn som tar studenten från vårdprogrammet på fredag! Tänk att hon redan är så stor..oh my god feels like i´m from the stoneage sometimes..*s* Brukar inte slänga mig med engelska så mycket men ibland får jag mina ryck.. =)

Hade tänkt köpa ett smycke till henne..eller två..äsch ett set är mer korrekt att säga. Köpte till en väninna när hon fyllde 30 veckan efter mig ett set med örhängen o halsband i silver..riktigt fint var det och jag tänkte att det nog skulle funka bra att köpa ett sånt även till mitt kusinbarn, men sen kom jag på att hon nog kommer få rätt mycket av den varan av mina kusiner o min moster o morbror (dvs, hennes fastrar, pappa samt farmor o farfar). Hittade istället tre grejer på Nybro glasbruks shop här i stan som jag tror blir jättebra! Vill inte avslöja vad det är exakt om hon skulle råka hitta hit till min blogg..men att det är något som är gjort av glas kan man ju räkna ut men så länge jag inte avslöjar något kan man ju få klura lite..hihi

Ska bli mycket kul att träffa alla igen på fredag. Den blivande studenten har jag inte träffat sedan min ena kusin gifte sig för två år sen och hennes pappa var det lika länge sen jag såg. De andra två kusinerna träffade jag på Emmas dop i september förra året. Felicia ser också fram emot att få träffa dem även fast hon inte riktigt kan "köpa" att det är mina kusiner och kusinbarn..hon vill ju också ha en kusin, men det kommer väl så småningom det också =)

Kom precis på en sak... Tror banne mig att jag är beroende av Journey (gruppen) och deras låt Don´t Stop Believing..lyssnar på den så gott som varje dag! Har ju lagt in en länk till det youtube klippet med dem så det blir rätt grupp. Finns andra grupper som gjort covers på den låten men de är lååååååångt ifrån lika bra.
Trodde inte man kunde bli som beroende av en låt, men det kan man uppenbarligen..????!? haha

Nu ska jag gå o lägga mig tror jag..börjar sitta här o gäspa så det är lika bra att ta o masa sig till sängen för en date med täcke o kudde (sambon sover så det blir ingen date med honom..möjligtvis kan han få en knuff om han snarkar för jäkligt..*s*).

Natti natti! =)

Studenten o lite svammel

På fredag smäller det...mitt näst yngsta kusinbarn på mammas sida av släkten tar studenten o kliver in i vuxenvärlden på allvar! =)
Ibland blir de vuxna lite väl fort..vem skulle kunna tro att mina två älsta kusinbarn som är runt 1,90 långa en gång kom springande fram till en o slängde sig runt mina ben?? Det gör de inte nu minsann..*s*

Har runt 11 kusinbarn tror jag men det är bara fyra av dem jag har kontakt med. De andra finns på pappas sida av släkten och den sidan träffar man nästan aldrig. Tror inte vi är den enda familjen som har det så.. Kommer ihåg att det ringde en tjomme från Linköping till mig o presenterade sig som min kusin..enda kruxet var väl att han inte alls är min kusin utan typ pappas eller något sånt. Pappa har två helsyskon (ni vet, samma mamma o pappa) o 6 halvsyskon o jag tror det var nån av de halvsyskonens barn som tyckte han var min kusin. Dock är det ju så att bara för att man har samma efternamn är det inte givet ett endaste dugg att man är släkt med varandra..möjligen på jädrigt långt håll. Träffar långt ifrån alla kusiner också..där vet jag iaf hur många jag har..kusiner alltså... *ler*

Nu fladdrade jag iväg här men kände att jag likväl kunde förklara läget lite.. =)  Ser iaf fram emot att få ta emot mitt kusinbarn på skolgården på fredag o fira henne tillsammans med resterande släkt på mammas sida. Kommer träffa mina tre kusiner på den sidan, kusinbarn, kusinernas repektive (är bara en som inte kan komma) o så moster o morbror (är ingift) och så hoppas jag att morfar kommer också. Han är trots sina 88år still going strong =)

Nu ska jag planera lite inför morgondagen. Ska försöka ta mig ner till stan för att köpa en examens present till den blivande studenten.

" Sjungom studentens lyckliga dag,
låtom oss fröjdas i ungdomens vår!
Än klappar hjärtat med friska slag,
och den ljusnande framtid är vår.
Inga stormar än
i våra sinnen bo,
hoppet är vår vän,
och vi dess löften tro,
när vi knyta förbund i den lund,
där de härliga lagrarna gro!
där de härliga lagrarna gro!
Hurra!

Ha en trevlig kväll!
Kram =)

Ålands kryssningen med Cinderella

Vackert väder, varmt, inte ett moln på himlen och trevligt sällskap...vad kan man mer begära?? =)
 
Åkte med Cinderella till Mariehamn i lördags och vädret var kanon fint! Varmt o gött..o fullt av folk på soldäck..kunde inte varit bättre =)
Var en lugn kryssning..åt o drack gott och kollade på andra passagerare och deras klädsel bland annat. Verkade inte vara några bråk under nattens gallej men det är väl som det brukar. Det förekommer men man ser det sällan för man är på ett annat ställe. Fanns en del som inte kunde hantera alkohol utan drack mer än de verkade klara av, men sånna människor finns det ute på krogarna också.

Dagen igår (söndag) när vi reste hem var såååå seg! Blev en o annan drink o lite dans o snack med diverse människor och väldigt sent kom man i säng..sov kanske i max 3 timmar innan jag gick upp för vi skulle käka frukost som vi bokade o betalade innan resan. Trodde inte jag skulle få i mig något särskillt av den men det fick jag. Åt ägg o macka, yoggi med bär i (väldigt gott!) och så drack jag juice (äppeljuice är tyvärr den enda juice jag kan dricka nu mer..får migränaktig huvudvärk av apelsinjuice som är såååå gott...) och så drack jag givetvis livets elexir(stavas det så?) nämligen KAFFE! Yummi är ordet...dricker kaffe varje dag och får ibland huvudvärk om jag inte druckit det på en dag..

Hmm...det var beskriving av folk och frukosten...var i alla fall en mycket trevlig resa. Att göra sånna här grejer blir roligare om man har med sig ett par goda vänner som har ungefär samma slags humor och som har båda fötterna på jorden så att säga. =)

Nåja, nu ska jag strax lägga mig och sova o drömma goa drömmar om helgen som varit. Är såå glad att resan blev lyckad och att vi hade vackert väder både i lördags och i söndags..sol sol sol o åter sol..kan det bli bättre? Tacka vet jag den svenska sommaren. Ingen sommar är bättre än den med vackra solnedgångar o för den del soluppgångar och när det väl är vackert väder är det de till 110%..*ler* Så utlandet i all ära men i helgen och även idag är utlandet bara blaha blaha och inget att ha..*s*

Kram på er alla =)

RSS 2.0