Underbara söndag =)

Idag är det den 20:e september men det har man inte kunnat tro..varit soligt väder och strax över 15grader varmt..hur gött som helst ju! =)

Sov till strax efter 9 idag innan jag gick upp och gjorde sambo och barn sällskap i soffan ett tag. Satt sedan och funderade lite hit och dit medan jag tittade ut. Kom på under detta funderande att man skulle kolla upp med sambon om man inte skulle gå ut o promenera..han nappade på förslaget så vi fixade lite kaffe, mackor, saft till barnen och frukt och så begav vi oss till friluftsområdet Svartbäcksmåla för att promenera i skogen och det var så himla skönt och Felicia sprang av sig lite av sin energi.
Satte oss för att fika lite och gick en liten sväng till vilket var tur för vi hittade fin fina blåbär och även lite lingon.
Jag som inte plockat bär på kanske 22år nångonting (var 8år då) lärde Felicia vilka hon skulle plocka och hon plockade, plockade och plockade lite till..jättehärligt att se hennes iver som till viss del smittade av sig på mig också =) =)

Väl hemma blev det matlagning och sen en blåbärspaj..blev inte riktigt som jag tänkt men god ändå. Så den här söndagen har varit precis som rubriken antyder: UNDERBAR!!! =)
Nu ska jag krypa ner under täcket och lösa korsord för en stund och sedan är det dags att stänga de blå (ögonen alltså) för ett par timmars sömn innan en ny dag tar vid..

Natti natti.

Presentfunderingar..

Jag vet att det är två månader kvar tills min käre pappa fyller 60år den 11:e november men jag har redan börjat fundera på vad man kan köpa till honom.
Vet ärligt talat inte vad han är intresserad av..en man som jobbat på sjön sedan han var 15år är nog inte direkt intresserad av en kryssning..åtminstonne tror jag inte min pappa är det iaf.

Någon som har något tips på vad man kan köpa?? Ska höra med mina bröder om de tänkt på något men lite tips och ideer välkomnas alltid. Blir iaf ett lugnt firande med familjen bara..inga andra släktingar är aktuella så vitt jag vet. Kanske nästa år när det är mammas tur att fira den stooooora siffran?? =)
Fester i all ära men det kostar en hel del då det ska införskaffas mat och dryck och andra tilltugg..vi i vår familj funkar som så att sånt bjuder man på oavsett det är födelsedagsfest eller vanlig fest. Vad gäller bröllop har de på min mammas sida iaf alltid bjudit på drycken. Vissa tar betalt för annan dricka än den till maten men jag är av den åsikten att bjuder man in till bröllop ska man bjuda på riktigt och inte be gästerna köpa dryck..då kan man lika gärna va på krogen och slå runt..ska det bjudas så ska det. Det är förstås min alldeles egna uppfattning.

Visst, de man bjuder kan ju bli lite runda under skorna så att säga (berusade i olika grad) men hur mycket någon annan vuxen dricker är inget jag bestämmer över då jag anser att var och en får ta ansvar för sig själv och sina handlingar för så fungerar livet och verkligheten.. =)

Nu ska jag strax krypa till sängs för att få ett par timmars sömn i dessa trötta ögon och fortsätta fundera på vad man kan köpa till nån som blir 60år..men om någon råkar titta in här kan väl hon/han ge  mig ett tips/förslag? =)
Ha en fortsatt bra vecka och skriver jag inget i helgen önskar jag redan nu en trevlig helg!


Kryssningen

I helgen åkte jag och resten av min lilla familj (sambo och barnen) på kryssning med M/S Amorella till Åbo och jag har nog aldrig sett så många ryssar och finländare samlade på ett och samma ställe..! Pratades ryska i varenda vrå när det inte pratades finlänska tyckte jag och det var ytterst få svenskar ombord.

Helgen började med att vi i fredags var hos min mamma som bjöd oss och mina bröder med respektive på lite middag. Efter god mat och trevligt sällskap begav sig mina bröder med respektive sambo hemåt till sina egna hem medan vi stannade kvar.
På lördagen lekte älsta tösen en stund med sin kompis hon har hemma hos mamma och pappa innan det var dags att äta lite och sedan påbörja resan upp till Stockholm och den väntande kryssningen.

Väl uppe i Stockholm var det till att parkera bilen och ta med sig barn och packning in i färjeterminalen för incheckning och hissfärd upp till det café som finns vid "gaten". Efter en timmes väntan blev vi släppta ombord på färjan och hoppades få gå till hytten på en gång för att lämna av våra grejer innan det var dags för mat, men var det färdigstädat tror ni? Icke sa nicke..stod och väntade i 20minuter med trötta barn och en massa ryssar på att få komma till hytten.

Efter denna oväntade och något ovälkomna extra väntan gick övriga tiden ombord utan större problem..var många barnfamiljer ombord så helt ensamma bland festande finländare och ryssar var vi inte tack och lov och inte blev vi störda av massa tjiv och liv utanför hytten på natten heller tack och lov. Barnen sov gott hela natten och tja det gick helt enkelt väldigt bra =)

Kom sedan hem till vår lägenhet här i Nybro vid 00.15 i söndags natt och jag tror vi somnade alla fyra utan några större problem..inga vaggvisor här inte..*s*

Nu är vi åter i vardagen med jobb, skola och inskolning på förskola men det var skönt att få komma bort ett tag och vi har sagt som så att nästa gång vi ska göra något sånt här igen ska vi åka till Helsingfors och därmed få två nätter ombord istället för en. Men den resan får vänta ett bra tag till tror jag..kostar trots allt lite pengar.

Nähepp, dags att krypa ner i sängen tror jag bestämt..en ny dag väntar runt hörnet =)
Ha en fortsatt trevlig vecka. Natti natti


Klassfoto

Idag har förskoleklassen och säkert alla de andra klasserna på Fagerslättsskolan här i stan tagit klassfoto och individuella foton. Det är det första klassfotot någonsin för Felicia och hon såg fram emot det =)

Jag fick göra två flätor på henne och hon blev så himla söt..inte för att hon inte är söt annars också men idag riktigt lös det om henne av lycka och jag som mamma var mycket stolt.

Tror inte jag skriver mer om det eller annat just ikväll...känns som om hela hjärnan är fylld med snor o tankeverksamheten funkar inte fullt ut känner jag och orken finns helt enkelt inte..förkylning och sömnbrist är ingen toppen kombination. Skriver mer en annan dag tror jag..även om det kanske dröjer till efter helgen men vi får se.

Ha det gott i dessa förkylnings/influensa tider..

Crazy..

Jag blir snart crazy på det här! Är hes och eftersom det sitter på stämbanden och man sällan kan hålla sig helt tyst kliar det i halsen och jag får rethosta..irriterande som fasen.. :-p
Har sovit hur dåligt som helst inatt och druckit miljontals liter vätska känns det som och använt halstabletter för att försöka motverka hostan men tja...det går väl lite sisådär..

Vill helst lägga mig i sängen och sova lite men det är inte så lätt när man har två barn att ta hand om. Nåja, lägga mig på sängen kan jag åtminstonne göra så jag tror jag gör slag i saken och lägger mig en liten stund..skriver jag mer ikväll så gör jag annars önskar jag er alla en trevlig måndag!

Sjuka tjejer

Felicia har halsfluss, Emma feber som pendlar o snorig näsa och jag själv är hes som fasen o har ont i halsen till och från..är det inte roligt så säg??
Felicia insjuknade ju i måndags med feber som låg på 38,2 grader och var mycket blek. Sen började hon bli hes och låta "grötig" på rösten och fick upp lite slem i och med att hon hostade lite då och då. I torsdags var vi hos  doktorn och hon fick penicillin. Hon var faktiskt feberfri med sina 37.3 i onsdags men sen kom den tillbaka igen och även fast det inte är bra att hon hade 38.3 i temp var det ändå bra för då fick vi komma till läkaren o få hjälp =)

Emma fick feber i fredags och natten till igår var låååååångt ifrån skojsig. När hon har feber (hade 38.5) blir hon sååå grinig och sover väldigt dåligt så först när klockan var rund 03.40 i går morse somnade hon och även jag. Febern pendlar lite på den lilla damen men går iaf inte över 38.5 vilket är skönt. Själv har jag ingen feber men är hes som fasen och det är ingen hit det heller..minsta lilla hostattack pga att det kliar i halsen gör att man vill gå i tusen bitar...eller iaf halsen. River som det värsta rivjärn men jag försöker dricka varmt ofta och använder halstabletter ofta. Senare om ett par timmar ska jag ta ett skumbad tror jag och tända lite ljus och bara njuta av tillvaron för en stund. Kanske hjälper badet mot hesheten??

Nähepp, dags att hämta mer kaffe och kolla över vad Felicia ska ha med sig till skolan imorrn. Hon är feberfri sedan i fredags natt och jag ser inga problem för henne att gå till skolan. Ska dock säga till fröknarna att de kan ringa oss om det verkar som om inte Felicia orkar med att vara där så får vi hämta henne. Emma är det tveksamt om jag släpper iväg till förskolan (det som hette dagis förr för bara 9år sen innan det bytte namn) men vi får se.. Hon verkar inte superduper pigg och jag är inte heller så pigg på att åka dit.

Ikväll kommer svärmor o svärfar hit och det är jag inte heller så pigg på men det är bara att va vänlig o visa sig från sin bästa sida..de åker från Göteborg om typ 2 timmar men säger att de inte kommer förrän efter kl 18 nångång ikväll...eh...30mil kör man på 3 timmar om man inte backar hela vägen, men vill de inte komma förrän Felicia ska lägga sig så är de upp till dem..själv orkar jag knappt bry mig längre för att va ärlig..

Ha en bra söndag!

Inskolning

Idag började inskolningen på förskolan för Emma lite smått. Var där en timme och fick ett väldigt gott intryck av både förskolan och fröknarna. Att sen Emma totalt "dissade" mig och min närvaro var inte heller helt fel faktiskt för det tyder ju på att det här kommer gå hur bra som helst =) =) =)

Felicia har varit hemma från förskoleklassen idag då hon igår fick en febertopp på 38,2 grader och då fick hon helt enkelt inte gå till skolan. Jag tillhör den kategori föräldrar som låter barnen vara hemma när de är sjuka vilket inte alla gör. Förstår inte vitsen med att släpa sitt sjuka barn till förskola eller skola när man själv knappast skulle gå och jobba när man har feber eller vara dö förkyld..
Nu verkar Felicias feber gå åt rätt håll och hon hade 37.7 ikväll i temp och det är ett gott tecken så håller hon sig feberfri imorgon får hon gå till skolan på torsdag..om hon orkar förstås.

Nu ska jag strax lägga mig i sängen o försöka få lite sömn i ögonen om det är möjligt. Skriver mer en annan dag när jag har tid och lust till att göra det. Vissa ställer frågor på sina bloggar om de som läser den vill att de ska lägga in fler eller färre inlägg per dag än de gör, men någon sådan fråga lär jag aldrig ställa för det är min blogg och jag skriver när helst jag vill. Vill någon sedan läsa så får de men aldrig att jag låter någon annan styra hur många inlägg jag ska göra. Det finns andra saker här i livet som är viktigare än att skriva ett visst antal inlägg per dag eller vecka. Visst, det kan vara skönt att skriva av sig ibland men det ska ske på ens egna villkor då det är ens egna blogg.

Nåja, om jag inte skriver mer denna vecka önskar jag er en fortsatt bra vecka.. =)

RSS 2.0